Tranzacții cu acțiuni de numai 10 milioane lei la BVB. Doar Banca Transilvania a mai ținut steagul sus

Tranzacții cu acțiuni de numai 10 milioane lei la BVB. Doar Banca Transilvania a mai ținut steagul sus
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 13 apr 2023

În prefigurarea minivacanței de Paști, pe bursa românească am consemnat o sesiune cu lichiditate foarte slabă și în care un singur emitent a adunat volume relevante.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bursele lumii sunt antrenate de un elan ascendent. Indicii americani au revenit în zona maximelor locale, iar în Germania cumpărătorii au reușit să mențină reduta câștigată în zona de 15.700 de puncte.

Sub aspectul dinamicii, Bursa de Valori București este cuplată acestei mișcări, însă aceasta nu este susținută de volume consistente. În mod particular, în apropierea Sărbătorii de Paște, investitorii au lipsit de la tranzacționare, iar aceasta s-a răsfrânt într-un rulaj de numai 10,31 milioane lei (2,08 milioane euro) în ultima sesiune.

De ce au căzut peste noi scumpirile. Expansiunea monetară combinată cu reducerea ofertei sunt sursa inflației, spune un economist britanic. „Naționalizarea” piețelor de bonduri a distrus cel mai bun radar CITEȘTE ȘI De ce au căzut peste noi scumpirile. Expansiunea monetară combinată cu reducerea ofertei sunt sursa inflației, spune un economist britanic. „Naționalizarea” piețelor de bonduri a distrus cel mai bun radar

În aceasta, cu schimburi însumând 2,77 milioane lei, s-a detașat o singură acțiune, cea a Băncii Transilvania (TLV), care a alunecat cu 0,10% sub referință, până la prețul de 19,67 lei pe unitate. Slăbiciunea ședinței din punctul de vedere al lichidității se vede din faptul că titlurile de pe locul 2 în clasamentul tranzacțiilor, cele ale Trangaz (TGN), care au avut un salt de 2,36%, până la prețul de 325,00 lei/acțiune, au avut transferuri sub pragul de 1 milion de lei.

Directorul unei case de pariuri listate la New York și-a triplat remunerația într-un an în care compania a avut pierderi de miliarde de dolari. Câștigă de peste 400 de ori mai mult decât un salariatul obișnuit! CITEȘTE ȘI Directorul unei case de pariuri listate la New York și-a triplat remunerația într-un an în care compania a avut pierderi de miliarde de dolari. Câștigă de peste 400 de ori mai mult decât un salariatul obișnuit!

Tabloul indiciolor a fost „verde” pe linie: +0,31% pentru indicele compozit BET-XT, +0,49% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 50.655,52 de puncte, +0,34% pentru indicele energetic  BET-NG și +0,20% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.459,85 de puncte este înscris pe un impuls ascendent pe termen scurt destul de coerent, așa cum se vede pe graficul atașat.

Tranzacții cu acțiuni de numai 10 milioane lei la BVB. Doar Banca Transilvania a mai ținut steagul sus

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
transgaz