Tranzacții de aproape 10 milioane euro cu acțiuni Hidroelectrica

Tranzacții de aproape 10 milioane euro cu acțiuni Hidroelectrica
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 11 oct 2023

Nu mai puțin de 2 treimi din volumele de la BVB au fost asiguate de titlurile producătorului de energie hidro, Hidroelectrica, listat în această vară. Vânzătorul din tranzacție, Fondul Proprietatea, anunță ofertă de răscumpărare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De ce este necesară educatia financiară și care sunt greșelile pe care le fac oamenii fără o educație financiară, Cum compar diversele opțiuni de investiție financiară, Cum decidem care este investiția care ni se potrivește, Când fac exit și cum marchez profitul, De când începe educația financiară, ce și cum îi putem învăța pe copii sunt întrebări la care se va răspunde la Maratonul de Educație Financiară - ediția a III-a, programat să fie organizat de PROFIT NEWS TV pe 12 octombrie

Bursa românească a consemnat o nouă sesiune pozitivă, păstrând traiectoria ascendentă pe care a recuperat-o în ziua precedentă. Piața locală s-a cuplat la raliul indicelui DAX40 din Germania și nu a prins în orarul de tranzacționare etapa de vânzări de la New York, ce a adus indicii americani „pe roșu”.

Rezultatul a fost un câștig de 0,79% al indicelui compozit BET-XT și o creștere a indicelui reprezentativ BET, care a închis la nivelul de 14.204,86 de puncte și care a revenit peste media mobilă exponențială de 21 de zile (EMA21), așa cum se vede pe graficul atașat.

Tranzacții de aproape 10 milioane euro cu acțiuni Hidroelectrica

Lichiditatea a fost salvată de transferurile însumând 48,43 milioane lei realizate pe titlurile Hidroelectrica (H2O) și care au reprezentat nu mai puțin de 65,26% din rulajul de 74,21 milioane lei (14,94 milioane euro) al pieței de acțiuni. Cotația a avanat cu 0,43%, până la nivelul de 117,50 lei/acțiune, care conferă producătorului de energie hidro o capitalizare bursieră de 52,85 miliarde lei (10,68 milioarde euro).

Familia Vuza, care controlează Chimcomplex, cumpără de la Infinity Capital pachetul de 23% din acțiunile Sinterom, unde este acționar majoritar CITEȘTE ȘI Familia Vuza, care controlează Chimcomplex, cumpără de la Infinity Capital pachetul de 23% din acțiunile Sinterom, unde este acționar majoritar

Tot pe sectorul de energie al cărui indice BET-NG s-a apreciat cu 0,32%, alte 3 acțiuni ale producătorilor au întrunit interesul investitorilor, dinamica fiind ușor diferită la nivelul cotațiilor: +0,21%, până la prețul de 46,95 lei/acțiune, pentru titlurile Nuclearelectrica (SNN), care au însumat schimburi de 3,40 milioane lei, staționare la prețul de 0,5540 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP), pe tranzacții de 2,76 milioane lei, și +0,90%, până la prețul de 44,90 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz (SNG), ce au crescut cu 44,90 lei/acțiune, pe o activitate de 2,63 milioane lei.

Pe segmentul financiar, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au câștigat 2,18%, până la prețul de 22,50 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 6,44 milioane lei, și titlurile Fondul Proprietatea (FP) s-au apreciat cu 1,01%, până la prețul de 0,4000 lei/acțiune, pe transferuri de 2,03 milioane lei, influențând avansul de 0,44%, până la nivelul de 52.743,89 de puncte a indicelui BET-FI.

După închiderea pieței, Fondul a notificat piața că demarează ofertă publică de răscumpărare pentru un număr de până la 670,00 milioane acțiuni, atât la BVB, cât și pe piața londoneză, operațiune ale cărei detalii vor fi publicate după primirea avizului Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
hidroelectrica
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica