Acționarii One United Properties aprobă acordarea de dividende parțiale. Undă verde pentru contractarea de facilități de credit de 130 milioane euro

Acționarii One United Properties aprobă acordarea de dividende parțiale. Undă verde pentru contractarea de facilități de credit de 130 milioane euro

Sursa foto: BVB

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 10 oct 2023

Inclusiv din profitul net obținut în prima jumătate a acestui an, developerul imobiliar One United va distribui un dividend semestrial cu randament de 1%. Acționarii au mai aprobat contractarea de finanțări bancare pentru 4 proiecte ale companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor de la One United Properties (ONE) a aprobat acordarea de dividende interimare în valoare de 37,97 milioane lei, din totalul de 64,96 milioane lei al profitului net distribuibil, ce include și suma de 16,90 milioane lei aferentă câștigului net al primului semestru al acestui an.

Dividendul brut cu dată a plății de 31 ianuarie și de care vor beneficia acționarii înregistrați la Depozitarul Central pe data de 16 ianuarie este de 0,01 lei/acțiune. Calculat la nivel net și raportat la ultimul preț de închidere al titlurilor One, de 0,9600 lei/acțiune, acesta conferă un randament de 0,96%.

FOTO Un amfiteatru din ASE poartă numele Bursei de Valori București. Reprezentanți ai studenților s-au angajat pentru colegii lor că aceștia nu vor mâzgâli băncile nou-nouțe CITEȘTE ȘI FOTO Un amfiteatru din ASE poartă numele Bursei de Valori București. Reprezentanți ai studenților s-au angajat pentru colegii lor că aceștia nu vor mâzgâli băncile nou-nouțe

De asemenea, Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor a votat pentru derularea unui program de răscumpărare pentru un număr de până la 10 milioane acțiuni, valoarea acestuia urmând să se ridice la maximum 15 milioane lei.

Tot în AGEA, acționarii au aprobat contractarea de împrumuturi bancare de către firme din grup. Astfel, subsidiara One Proiect are undă verde pentru contractarea unei facilități de credit de 30,50 milioane euro pentru finanțarea sau refinanțarea aferentă proiectului One Gallery, dar și un împrumut de 4,60 milioane euro pentru finanțarea sau refinanțarea TVA de recuperat aferent aceluiași proiect.

DN Agrar, companie controlată de familia olandeză de Boer, și-a triplat profitul la S1 CITEȘTE ȘI DN Agrar, companie controlată de familia olandeză de Boer, și-a triplat profitul la S1

Subsidiara One High District are aprobarea acționarilor companiei-mamă pentru accesarea unei facilități de credit de 30 milioane euro pentru proiectul cu același nume, dar și a unei linii de credit de 6 milioane euro pentru finanțarea sau refinanțarea TVA de recuperat aferentă ansamblului One High District.

Facilități de credit de câte 30 milioane euro au mai fost aprobate pentru a fi contractate de la bănci de filialele One Lake District și One Lake Club pentru proiectele pe care acestea le derulează.

viewscnt
Afla mai multe despre
one united properties
bvb
bursa
dividende