Tranzacțiile cu acțiuni Banca Transilvania au depășit deja la jumătatea sesiunii de la BVB reperul de 20 milioane lei

Tranzacțiile cu acțiuni Banca Transilvania au depășit deja la jumătatea sesiunii de la BVB reperul de 20 milioane lei
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 7 ian 2020

Acțiunile bancare au acaparat interesul investitorilor activi la Bursa de Valori București în prima jumătate a orarului de tranzacționare. În mod particular, Banca Transilvania a adunat rulaje semnificativ peste media obișnuită în contextul unor aprecieri de piață.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După un debut timid de an sub aspectul volumelor pe bursa românească, interesul a fost aprins astăzi, când, cu puțin după jumătatea sesiunii, schimburile erau cu 50% mai mari decât pe întreg parcursul orarului de tranzacționare de ieri și duble față de cele din prima ședință a anului. Este o activitate antrenată în primul rând de ordinele de cumpărare pe acțiunea-fanion a pieței locale, cea a Băncii Transilvania (TLV).

Cotația avansa cu 0,79%, până la prețul de 2,5650 lei/acțiune, pe tranzacții depășind reperul de 20 milioane lei. La respectivul nivel, capitalizarea de piață a instituției de credit s-ar situa la 13,38 miliarde lei (2,80 miliarde euro), cea mai scumpă bancă din România, atât în termeni absoluți cât și prin prisma indicatorilor de evaluare care o situează confortabil peste nivelul de 1,40 al indicatorului P/Bv care măsoară capitalizarea raportată la valoarea contabilă a capitalurilor proprii, ceea ce a fost considerat punct de echilibru pentru entitățile din sistemul bancar românesc.

Condusă de Radu Ghețea, Libra Bank pregătește în premieră obligațiuni de 10 milioane euro CITEȘTE ȘI Condusă de Radu Ghețea, Libra Bank pregătește în premieră obligațiuni de 10 milioane euro

Interesul este sectorial. Titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) adună al 2-lea rulaj al pieței, de peste 4,5 milioane lei până la jumătatea ședinței de tranzacționare într-un context în care cotația avansează cu 0,38%, până la prețul de 15,70 lei/acțiune, în linie cu aprecierile de aproximativ o treime a principalilor indici buriseri, BET și BET Plus.

Transferuri aproapiate, de aproximativ 4,30 milioane lei, se mai realizează pe titluriel Fondul Proprietatea (FP), care se apreciază cu 0,42%, până la prețul de 1,2000 lei/acțiune, marginal sub maximul atins de acest emitent în piața secundară în utlima zi de tranzacționare a anului trecut. În rest, piața este polarizată, reperul unor schimburi de 1 milion de lei mai fiind depășit doar de titlurile Electrica (EL), ce staționează la prețul de 10,85 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
fondul proprietatea
electrica