ULTIMA ORĂ Oferta Alro a eșuat. Încercarea rușilor de a înstrăina pachetul majoritar nu s-a întâlnit cu cererea de piață

ULTIMA ORĂ Oferta Alro a eșuat. Încercarea rușilor de a înstrăina pachetul majoritar nu s-a întâlnit cu cererea de piață
scris 20 iul 2018

Producătorul de aluminiu Alro a anunțat în această seară că nu au fost îndeplinite condițiile pentru închiderea cu succes a ofertei derulată de companie pentru vânzarea a 53,77% din acțiuni.

Semnele de slăbiciune existente pe parcursul derulării ofertei publice secundare de la Alro Slatina (ALR), respectiv nivelul redus de subscriere al investitorilor individuali, amendarea intempestivă a prospectului pentru prelungirea cu 3 zile a operațiunii de piață și coborârea prețului acțiunilor în piața secundară, sunt confirmate astăzi de eșecul acesteia.

Alro anunță, împreună cu acționarii săi majoritari care au vizat vânzarea unui pachet reprezentând 53,77% din acțiunile producătorului de aliminiu, Vimetco și Conef, că nu a fost convenit un acord de preț între companie, acționari și coordonatori pentru închiderea cu succes a ofertei care a fost intermediată de un consorțiu format din Deutsche Bank, UBS, BT Capital Partners, BCR și Groupe Société Générale.

Emitentul și intermediarii nu au furnizat date despre nivelul de subscriere. Pe tranșa de retail care a fost transparentă, însă, sistemul operatorului de piață BVB, au fost plasate până ieri 681 ordine pentru achiziționarea a 9,44 milioane acțiuni, respectiv numai 16,40% din totalul titlurilor disponibile pe acest segment. Realizate la prețul maxim al ofertei, de 4,00 lei/acțiune, valoarea acestor plasamente se ridică la 37,76 milioane lei (8,11 milioane euro).

De la Banca Transilvania se vede doar o „ușoară depreciere” a leului până la finalul anului. „Nu văd o presiune mare”, spune CEO-ul Omer Tetik CITEȘTE ȘI De la Banca Transilvania se vede doar o „ușoară depreciere” a leului până la finalul anului. „Nu văd o presiune mare”, spune CEO-ul Omer Tetik

Dacă oferta s-ar fi închis la prețul minim de 3,5000 lei/acțiune, aceasta ar fi situat valoarea de piață a Alro la 2,50 miliarde lei (537,16 milioane euro).

Oferta Alro nu este prima care eșuează la Bursa de Valori București, acesta fiind un nou caz după 5-7 ani de la ofertele nereușite la OMV Petrom (SNP), Adeplast și Hidraulica Plopeni.

viewscnt
Afla mai multe despre
alro
aluminiu
bursa
bvb
deutsche bank
ubs
bt capital partners
bcr
brd
digi
sphera
aages