Un elan la cumpărare pe acțiunile BănciiTransilvania aduc o sesiune „verde” pentru indicele BET

Un elan la cumpărare pe acțiunile BănciiTransilvania aduc o sesiune „verde” pentru indicele BET
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 8 mai 2023

Indicele celor mai tranzacționate acțiuni românești câștigă cu puțin peste o treime de procent.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După raliul din ultima zi de tranzacționare a săptămânii trecute, bursele dezvoltate au redeschis pe o tendință de consolidare în care volatilitatea a fost oprită, în special pentru indicele DAX40 de la Frankfurt care este în zona maximelor istorice.

Bursa de Valori București a consumat propria sa poveste prin activarea la cumpărare a investitorilor pe acțiunile Băncii Transilvania (TLV). Cotația a fost împinsă cu 2,06% în sus, până la nivelul de 19,36 lei/acțiune, în condițiile unor transferuri de 12,46 milioane lei.

CONFIRMARE LISTA - ANAF vine în premieră la BVB, cu acțiuni la aproape 100 de companii. Oferte la Banca Transilvania, BRD, UniCredit, OMV Petrom, Zarea, Bucur Obor, Antibiotice, Rompetrol, Alro, FP, SIF-uri, fostul hotel Inter CITEȘTE ȘI CONFIRMARE LISTA - ANAF vine în premieră la BVB, cu acțiuni la aproape 100 de companii. Oferte la Banca Transilvania, BRD, UniCredit, OMV Petrom, Zarea, Bucur Obor, Antibiotice, Rompetrol, Alro, FP, SIF-uri, fostul hotel Inter

A fost o mișcare care a aavut forța de a trage în teritoriu pozitiv indicele compozit BET-XT, cu un avans de 0,16%, și de a imprima o apreciere de 0,35% indicelui reprezentativ BET care a închis la nivelul de 12.228,71 de puncte.

Un elan la cumpărare pe acțiunile BănciiTransilvania aduc o sesiune „verde” pentru indicele BET

Piața, în ansamblul ei a fost, însă, în ezitare. Titlurile Fondul Proprietatea (FP) s-au corectat cu 0,24%, până la prețul de 2,0900 lei/acțiune, pe tranzacții de 3,31 milioane lei, ceea a condus și la un declin de 0,49%, până la nivelul de 50.950,55 de puncte, al indicelui financiar BET-FI.

Și celălalt indice sectorial de la BVB, BET-NG care măsoară evoluția acțiunilor de pe segmentul energetic, a suferit un recul de 0,29%. Cele mai lichide acțiuni din structura sa au avut închideri divergente: staționare la prețul de 38,20 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz Mediaș (SNG), care au întrunit cea de-a 3-a activitate a zilei, de 2,26 milioane lei, +1,40%, până la prețul de 0,4928 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP), și -4,64%, până la prețul de 19,12 lei/acțiune, pentru titlurile Transgaz (TGN), pe ultimele 2 simboluri depășindu-se, de asemenea, reperul unor schimburi de 1 milion de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
transgaz