Unda de șoc din energie atinge și Electromagnetica: pierderi de 6,8 milioane lei în primul trimestru

Unda de șoc din energie atinge și Electromagnetica: pierderi de 6,8 milioane lei în primul trimestru
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 15 mai 2017

În condițiile unor venituri în scădere cu 8%, Electromagnetica a trecut pe pierdere la T1, cu un rezultat negativ de 6,82 milioane lei. Compania pune această contraperformanță pe seama prețurilor record de achiziție la energie și pe intrarea în insolvență a unui furnizor de energie, debitor al societății.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După Electrica (EL), ce a intrat pe pierdere, și Transelectrica (TEL), care și-a redus profitul net cu 28%, la 71,06 milioane lei, este rândul Electromagnetica București (ELMA) să sufere de saltul prețurilor la energie de la începutul anului, care a aruncat în insolvemță unii traderi din domeniul energetic.

Potrivit raportării trimestriale publicate astăzi pe portalul Bursei de Valori București, Electromagnetica a realizat în primele 3 luni ale anului venituri de 53,62 milioane lei, în scădere cu 8,54%, față de cele de 58,63 milioane lei din perioada similară a anului trecut. Șocul major a venit însă pe partea de cheltuieli, majorarea semnificativă a acestora trecând compania pe pierderi, cu un rezultat negativ de 6,82 milioane lei, în condițiile în care în T1 2016 obținuse un profit de 1,53 milioane lei.

Profit Energy.forum Agliceru: Listarea Hidroelectrica este necesară, însă nu din motive financiare, ci manageriale CITEȘTE ȘI Profit Energy.forum Agliceru: Listarea Hidroelectrica este necesară, însă nu din motive financiare, ci manageriale

Principala cauză a pierderii înregistrate, explică managementul Electromagnetica, o reprezintă activitatea de furnizare de energie electrică, afectată negativ de prețurile de achiziție record atinse pe piața de energie în perioada de raportare, precum și de intrarea în insolvență a unui furnizor de energie debitor al societății, KDF Energy.

Activele totale ale Electromagnetica erau la data de 31 martie de 386,71 milioane lei, în scădere cu 1,38%, față de cele de 392,15 milioane lei de la finele anului trecut, în timp ce datoriile totale au urcat, în același interval de raportare, cu 1,31%, la 62,41 milioane lei, de la 61,71 milioane lei.

Electromagnetica este listată la cota Bursei de Valori București, iar la prețul de închidere al titlurilor sale de 0,1875 lei/acțiune, capitalizarea de piață a Electromagnetica este de 126,76 milioane lei (27,89 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
electromagnetica
bvb
bursa
kdf energy
energie