Undă verde: Compania Iulius, controlată de Iulian Dascălu, proprietar de mall-uri, cumpără Carbochim Cluj-Napoca

Undă verde: Compania Iulius, controlată de Iulian Dascălu, proprietar de mall-uri, cumpără Carbochim Cluj-Napoca
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 apr 2020

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care compania Iulius, controlată de Iulian Dascălu, proprietar de mall-uri, cumpără Carbochim Cluj-Napoca.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Compania Iulius intră astfel pe piața de producție industrială, cumpărând pachetul majoritar de acțiuni al producătorului de materiale abrazive.

Iulius a definitivat anterior procesul de achiziție a pachetului majoritar de acțiuni (68,3%) și a lansat o ofertă publică obligatorie, prin firma Carbo Europe, pentru încă 31,6% în schimbul a 23,5 milioane lei, parte a planului dezvoltatorului ieșean în real-estate de a-și diversifica portofoliul, cu orientare spre segmentul producției industriale, de nișă.

Perspective sumbre: Numărul insolvențelor va crește cu 25% la nivel global, în acest an. 68 de țări vor intra în recesiune CITEȘTE ȘI Perspective sumbre: Numărul insolvențelor va crește cu 25% la nivel global, în acest an. 68 de țări vor intra în recesiune

Iulius operează de circa 20 de ani în real-estate. 

Operarea Carbochim va fi asigurată de aceeași echipă. Activitatea de producție, comercializare și distribuție nu va fi afectată și nu vor fi disponibilizări, este mesajul cumpărătorului.

Înființată în 1949 la Cluj - Napoca, Carbochim este, în prezent, cel mai mare producător de abrazive profesionale din România, având legături comerciale către țări precum Cehia, Polonia, Ungaria, Elveția, Belgia, Germania, Italia.

Conform ultimelor date, pe fondul unui avans de aproape 10% al afacerilor în primele 3 trimestre, producătorul de materiale abrazive Carbochim și-a majorat de 6 ori câștigul net.

Carbochim Cluj-Napoca (CBC) a realizat în primele 9 luni ale acestui an venituri totale de 29,46 milioane lei, cu 9,39% mai mari decât cele de 26,93 milioane lei din perioada similară a anului trecut. În același interval de raportare, cheltuielile totale au crescut cu 2,51%, la 26,89 milioane lei, de la 26,23 milioane lei.

În aceste condiții, compania a obținut un rezultat operațional de 2,57 milioane lei, în urcare cu 265,57% mai mare decât cel de aproape 703.000 de lei. De asemenea, profitul net s-a majorat de peste 6 ori, în primele 9 luni ale anului trecut, fiind de 2,06 milioane lei, față de aproximativ 337.000 de lei în primele 3 trimestre ale anului trecut. La S1 compania afișa un câștig net de aproximativ 348.000 de lei.

Google Meet a crescut de 25 de ori în ultimele trei luni CITEȘTE ȘI Google Meet a crescut de 25 de ori în ultimele trei luni

Activele totale ale companiei erau la data de 30 septembrie de 97,12 milioane lei, în declin cu 0,78% față de cele de 97,89 milioane lei de la 1 ianuarie. În același răstimp, datoriile totale au urcat cu 1,97%, la 19,15 milioane lei, de la 18,78 milioane lei.

Acțiunile Carbochim sunt listate la Bursa de Valori București, unde sunt tranzacționate sporadic.

Înființat în anul 1991, Iulius are un portofoliu operațional care cuprinde peste 300.000 mp de spații de retail și 146.200 mp de spații office.

Compania a creat rețeaua națională Iulius Mall, cu patru shopping mall-uri regionale (în Iași, Timișoara, Cluj-Napoca, Suceava) și ansamblurile mixte Palas Iași și Iulius Town Timișoara. 

viewscnt
Afla mai multe despre
carbochim
iulian dascalu
carbo europe