Unde merge profitul Băncii Transilvania: dividende cu randament de 5%, majorare de capital cu acțiuni gratuite în valoare de 471 milioane lei și răscumpărări de 0,8% din titluri în favoarea angajaților

Unde merge profitul Băncii Transilvania: dividende cu randament de 5%, majorare de capital cu acțiuni gratuite în valoare de 471 milioane lei și răscumpărări de 0,8% din titluri în favoarea angajaților
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 21 mar 2018

Aproape jumătate din profitul net al Băncii Transilvania va fi distribuit ca dividende în valoare însumată de 610 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Conducerea administrativă a Băncii Transilvania a convocat pentru 25-26 aprilie Adunările Generale ale Acționarilor, având pe ordinea de zi inclusiv propunerea de repartizare a profitului net de 1,18 miliarde lei realizat în 2017. Ca și în precedenții ani, instituția de credit va iniția deopotrivă distribuția de dividende, majorarea de capital cu acțiuni gratuite, dar și un program de răscumpărare de acțiuni.

Astfel, în Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor este supusă aprobării acordarea de dividende în valoare însumată de 610,00 milioane lei, respectiv un dividend brut de 0,1405063951 lei/acțiune care, calculat la nivgel net și raportat la prețul de 2,6600 lei/acțiune al închiderii de ieri oferă un randament de 5,02%. Data de înregstrare ar urma să fie 5 iunie, iar data plății este 15 iunie.

BCR, BRD și Raiffeisen și-au unit forțele și vor intermedia pentru Primăria Capitalei la BVB o emisiune de obligațiuni de 550 milioane lei CITEȘTE ȘI BCR, BRD și Raiffeisen și-au unit forțele și vor intermedia pentru Primăria Capitalei la BVB o emisiune de obligațiuni de 550 milioane lei

Pe ordinea de zi a Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor figurează propunerea de majorare de capital social cu suma de 471,04 milioane lei, prin emisiunea unui număr similar de acțiuni cu valoarea nominală de 1 leu pe acțiune și care vor fi alocate cu titlu gratuit acționarilor în funcție de dețineri.

Finalmente, instituția de credit mai vizează derularea unui  program de răscumpărări de acțiuni proprii în vederea implementării ulterioare a unui sistem de remunerare a personalului. Astfel, ținta operațiunii de buy-back ar urma să o constituie un pachet de maximum 35,00 milioane acțiuni, reprezentând 0,80% din capitalul social, care ar urma să fie achiziționate într-o perioadă de 18 luni de la publicarea eventualei hotărâri a AGEA.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
dividende
rascumparari
bvb
bursa