Vânzarea pachetului majoritar de la Facos Suceava a majorat de 7 ori profitul net al BRK Financial Group

Vânzarea pachetului majoritar de la Facos Suceava a majorat de 7 ori profitul net al BRK Financial Group
scris 19 aug 2019

SSIF BRK Financial Group a obținut un profit net de 8,7 milioane lei în contextul unei vânzări de 13,3 milioane lei a deținerii de 90% din producătorul de carne Facos.

BRK Financial Group (BRK) vinde in portofoliu și câștigă. Compania a realizat în prima jumătate a acesrtui an venituri din activități continue de 14,03 milioane lei, cu 144,42% mai mari decât cele de 5,74 milioane lei din perioada similară a anului trecut. Într-un context puțin ofertant pentru piața de intermediere a tranzacțiilor bursiere pe care activează societatea, rezulttaul este obținut în urma vânzării unui pachet de acțiuni.

Pachetul de 89,69% din acțiunile Facos Suceava, fabricant de produse de carne din portofoliul casei de brokeraj clujene, a fost înstrăinat la prețul de 4,56 lei/acțiune, respectiv contra sumei de 13,35 milioane lei. Aceasta a fost încasată în 2 tranșe: 2,50 milioane lei au intrat în conturile BRK Financial pe 29 mai, iar alte 10,84 milioane lei au fost primite pe data de 11 iunie.

Sunt bani care au permis societății să obțină un rezultat net global semestrial de 8,67 milioane lei, de peste 7 ori mai mare decât profitul net de 1,18 milioane lei obținut în primele 6 luni ale anului trecut.

Comelf Bistrița își majorează cu 40% profitul net semestrial, dar vede riscuri din piața muncii CITEȘTE ȘI Comelf Bistrița își majorează cu 40% profitul net semestrial, dar vede riscuri din piața muncii

Pe segmentul de brokeraj, societatea a intermediat în primul semestru oferta de retragere de la Avicola București, oferta publică de preluare de la Conted Dorohoi (CNTE), o oferă de cumpărare la Electroconstrucția Elco și un plasament privat pentru emisiunea de obligațiuni corporative în valoare de 4,7 milioane lei a societății Golden Food Snacks, producătorul alunelor și semințelor Elmas.

BRK Financial Group (BRK) a fost listată la cota BVB în anul de "boom" bursier 2006 când se numea SSIF Broker Cluj-Napoca, iar la ultimul preț de închidere din piața secundară de 0,0795 lei/acțiune, aceasta are o capitalizare de piață de 26,82 milioane lei (5,67 milioane euro), nivel de doar 2 ori mai mare decât suma încasată pentru pachetul majoritar de la Facos Suceava.

viewscnt
Afla mai multe despre
brk financial group
bvb
bursa