Vânzări agresive la BVB. Indicii scad cu 2,5%

Vânzări agresive la BVB. Indicii scad cu 2,5%
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 26 feb 2020

Într-un context internațional de turbulențe cauzate de extinderea epidemiei cu coronavirus și care precipită picaje bursiere în întreaga lume, și la BVB asistăm la o o accelerare a impulsului descendent conturat la jumătatea acestei luni și într-un climat intern de instabilitate politică. 29 din cele mai tranzacționate 30 de titluri sunt „pe roșu”. Deprecieri pe volume sporite ale acțiunilor Băncii Transilvania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Deși bursa românească a închis ieri înainte de a prinde un segment important al căderilor de preț, totuși debutul a fost de acalmie la BVB, iar indicele principal părea că tinde să se stabilizeze în zona nivelului de referință al zilei precedente. Zăgazurile potopului vânzărilor s-a deschis însă din nou pe piețele mari și acesta este și contextul în care cotațiile acțiunilor românești și-au reluat declinul.

După o oră și jumătate de tranzacționare, indicii BET și BET Plus aveau deprecieri de aproximativ 2,5%, iar tabloul era covârșitor „roșu”. Ca și în sesiunile precedente de ajustări abrupte, tonul negativ a fost dat chiar de acțiunea-fanion a bursei locale, cea a Băncii Transilvania (TLV). Pe transferuri depășind cu puțin 10 milioane lei, cotația cobora cu 2,20%, până la un minim al ultimelor 3 luni de 2,4450 lei/acțiune, însă au fost lovite și niveluri de preț inferioare.

Mecanica Fină, fabrica ce a produs în perioada comunistă primul ceas de mână mecanic din istoria României – celebrul OREX, ratează finanțarea prin obligațiuni CITEȘTE ȘI Mecanica Fină, fabrica ce a produs în perioada comunistă primul ceas de mână mecanic din istoria României – celebrul OREX, ratează finanțarea prin obligațiuni

Este reacția de la București a unor mișcări internaționale, unde un nou val de panică a fost antrenat după ce au fost anunțate noi cazuri de infectări cu coronavirus în Franța. Ieri, titlurile de Trezorerie ale SUA cu scadența la 10 ani au atins un minim istoric al randamentelor, semn că investitorii se aglomerează pe piața americanp de bonduri ca un refugiu. Pe contractele futures, încă dinaintea deschiderii sesiunii de la New York, indicele Dow Jones Average Industrial s-a întors sub pragul de referință de 27.000 de puncte peste care evadase decisiv la începutul toamnei pentru a găsi noi valori record. Indicele DAX30 de la Frankfurt s-a întors, de asemenea, după un picaj consistent la valori la care se tranzacționau acțiunile germane în octombrie.

La BVB, titlurile Romgaz Mediaș (SNG) coborau cu 2,65%, până la prețul de 33,00 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 3,25 miloane lei. Deprecieri de peste 3% se consemnau pe titlurile Nuclearelectrica (SNN), BRD Groupe Société Générale (BRD), SIF Muntenia (SIF4). De altel, pe titlurile SIF Transilvania (SIF3) se înregistra un recul de 4,88%, până la prețul de 0,3900 lei/acțiune, într-un sector al fondurilor închise de investiții care subperforma pieței, cu declin de peste 3% a indicelui financiar BET-FI.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
fondul proprietatea
romgaz
sif transilvania
coronavirus