VIDEO Credit de 40 milioane lei de la Banca Transilvania contractat de compania la al cărei bazin este celebra horă în apă de la Băile Felix

VIDEO Credit de 40 milioane lei de la Banca Transilvania contractat de compania la al cărei bazin este celebra horă în apă de la Băile Felix
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 3 aug 2022

Turism Felix, societate din portofoliul SIF Transilvania, actuala Transilvania Investments (TRANSI), se împrumută pe 10 ani pentru o investiție în infrastructura sa turistică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania Turism Felix (TUFE) din Băile Felix contractează un credit în valoare de 40 milioane lei de la Banca Transilvania (TLV), în baza mandatului obținut de la acționari în AGA de bilanț din aprilie. Împrumutul, cu o rată de dobândă negociată, va scadența pe 30 iunie 2032.

Acționarul majoritar al Turism Felix este Transilvania Investments (ex-SIF Transilvania), cu o participație de 63,75%, iar un al 2-lea acționar semnificativ este SIF Oltenia (SIF5), cu o deținere de 29,26%. Turism Felix operează 5 hoteluri din Băile Felix, respectiv International (4 stele), Termal (3 stele), Nufărul (3 stele), Poienița (3 stele) și Mureș (2 stele).

EXCLUSIV PROFIT NEWS TV Listarea Hidroelectrica la bursă, cel mai probabil amânată până în februarie 2023: Fondul Proprietatea a chemat cele mai mari bănci din lume. Dacă va fi o listare doar la BVB, pachetul de acțiuni ofertat va fi redimensionat CITEȘTE ȘI EXCLUSIV PROFIT NEWS TV Listarea Hidroelectrica la bursă, cel mai probabil amânată până în februarie 2023: Fondul Proprietatea a chemat cele mai mari bănci din lume. Dacă va fi o listare doar la BVB, pachetul de acțiuni ofertat va fi redimensionat

Banii obținuți vor fi folosiți în vederea continuării investiției la Ștrandul Venus-Băile 1 Mai. Ștrandul Apollo, operat de companie, a devenit celebru în opinia publică pentru că acolo, pe timpul verii, periodic sunt organizate petreceri cu hore în apă care sunt preluate de televiziuni.

Pentru contractarea creditului a fost constituită o garanție prin ipotecă imobiliară asupra unui imobil teren cu investiție in curs situat în comuna Sânmartin din județul Bihor.

Turism Felix a surmontat criza noului coronavirus, când, după primul semestru din 2020, avea o pierdere de 9 milioane lei, iar anul trecut și-a majorat cu 42,32% veniturile, la 86,62 milioane lei, de la 60,86 milioane lei. Societatea a înregistrat, în același interval de raportare, un salt de 24 de ori a profitului net, la 11,22 milioane lei, de la aproximativ 463.000 de lei.

SIF Muntenia finalizează oferta de răscumpărare și achiziționează acțiuni reprezentând 3% din capitalul social CITEȘTE ȘI SIF Muntenia finalizează oferta de răscumpărare și achiziționează acțiuni reprezentând 3% din capitalul social

La 31 decembrie 2021, compania avea active totale de 233,78 milioane de lei, în 4,64% față de cele de 223,63 milioane de lei de la sfârșitul anului 2020. În același răstimp, datoriile totale au fost tăiate cu 10,44%, la 25,55 miloane lei, de la 28,53 milioane lei.

Noul împrumut nu numai că excede datoriile totale anterioare, dar reprezintă o sumă de doar 3,5 ori mai mică decât capitalizarea bursieră, de 138,51 milioane lei (28,11 milioane euro), aferentă ultimului preț de la BVB, de 0,2820 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
turism felix
bvb
bursa
sif transilvania
sif oltenia
banca transilvania