VIDEO Investitor cu două decenii de experiență avertizează legat de ridicarea dobânzilor pentru dolar: Este greșit, greșit, greșit! Pe cale să apară a doua greșeală, îngropând economia americană

VIDEO Investitor cu două decenii de experiență avertizează legat de ridicarea dobânzilor pentru dolar: Este greșit, greșit, greșit! Pe cale să apară a doua greșeală, îngropând economia americană

Sursa foto: Ivan Remitski | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 12 mar 2023

Banca centrală SUA a majorat la 4,75% dobânda-cheie și vizează noi creșteri în prima parte a acestui an. Charles Bobrinskoy, investitor cu 2 decenii de experiență la Salomon Brothers și Citigroup, afirmă că politica este eronată întrucât piața muncii nu este supraîncălzită și sursa inflației sunt banii pompați în economie în anii 2020-2021.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rezerva Federală Americană a întărit agresiv politica monetară anul trecut pentru a contracara fenomenul scumpirilor, însă mai mulți profesioniști din piața de capital pun explozia prețurilor pe banii pompați în economie la promovarea politicii #StaiAcasă!, când oamenii au fost plătiți ca să stea acasă. Unul dintre aceștia este Charles Bobrinskoy, vicepreședinte la Ariel Investments, societate cu sediul în Chicago care are în administrare active de 15 miliarde dolari.

Fed a ridicat cu 25 puncte de bază a dobânzii-cheie pentru dolar, la 4,75%, de la 4,50%, însă întreg procesul majorare a costurilor de finanțare vine, în opinia sa, în baza unor asumări greșite din partea bancherilor centrali. „Este greșit, greșit, greșit! Nu avem o economie supraîncălzită. Crește la o rată foarte modestă. Inflația nici măcar nu a fost cauzată de o piață a muncii supraîncălzită. Salariile au urcat mai puțin decât inflația”, a declarat pentru CNBC Bobrinskoy, care a lucrat 21 de ani ca bancher de investiții pentru Salomon Brothers și Citigroup.

Anul financiar 2022 pentru TeraPlast - explicat de conducerea companiei. „Deși a început foarte promițător, a avut o schimbare dramatică pe foarte multe niveluri.\ CITEȘTE ȘI Anul financiar 2022 pentru TeraPlast - explicat de conducerea companiei. „Deși a început foarte promițător, a avut o schimbare dramatică pe foarte multe niveluri.". Așteptări optimiste pentru 2023

„Ce a cauzat această inflație a fost o majorare cu 40% a masei monetare. Au inundat economia cu bani la începutul COVID, la o ratră de creștere fără precedent”, spune acesta. Corecția pentru agregatul monetar M2 din ultimele luni nu compensează creația monetară imprimată în numele combaterii pandemiei.

„Prea mulți bani urmărind prea puține bunuri este ceea ce a cauzat inflația. Aceasta este ceea ce s-a întâmplat. Nu este pentru că economia s-a supraîncălzit. Va fi o greșeală dacă Fed ține în loc această economie, pentru că aceasta încetinește”, mai spune investitorul.

În opinia sa, banca centrală a SUA este pe cale să facă o a 2-a greșeală, îngropând economia americană în recesiune prin scumpirea costurilor de finanțare. „Suntem foarte aproape de niveluri acceptabile de inflație. Masa monetară scade; ultimul lucru pe care ar trebui să-l facem este să ne trimitem singuri în recesiune și să creăm degringoladă în piața muncii”, a conchis Bobrinskoy.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
dobanzi
fed
dolar