Volatilitatea se atenuează la BVB. Acțiunile TeraPlast păstrează suflu

Volatilitatea se atenuează la BVB. Acțiunile TeraPlast păstrează suflu

Sursa foto: www.dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 23 mar 2021

Piața a luat pauză printr-o sesiune de corecții ușoare după avansul pe noi maxime istorice al indicelui BET.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

A 2-a sesiune de tranzacționare a săptămânii aduce o nouă ședință cu dinamică redusă la nivelul indicilor. Chiar dacă volumele au sporit față de ziua precedentă, lichiditatea rămâne mai degrabă moderată, cu un rulaj de 42,84 milioane lei (8,76 milioane euro) al pieței de acțiuni, trădând o prudență din partea investitorilor la atacarea maximelor. Într-o discuție cu Profit.ro, Dragoș Mesaroș, director de tranzacționare la SSIF Goldring din Târgu Mureș, remarca dificultatea pieței în tendința de spargere a pragului reprezentat de maximele din 2007.

Simptomatic pentru această căutare a unui răgaz, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au staționat la prețul de 2,3800 lei/acțiune, pe cele mai mari tranzacții ale zilei, de 6,91 milioane lei. Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a BRD Groupe Société Générale (BRD), a avansat cu 0,13%, până la prețul de 15,76 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 1,59 milioane lei.

Dividend cu randament net mai mic de 3% pentru Aerostar Bacău CITEȘTE ȘI Dividend cu randament net mai mic de 3% pentru Aerostar Bacău

Piața în ansamblul ei chiar a avut o sesiune de retragere. Indicele compozit BET Plus a pierdut 0,14%, iar indicele reprezentativ BET s-a corectat cu 0,17%, până la nivelul de 10.864,39 puncte, unde întâlnește media mobilă exponențială de 5 zile (EMA5) care a susținut tendința puternic ascendentă pe termen scurt din ultimele 2-3 săptămâni.

Volatilitatea se atenuează la BVB. Acțiunile TeraPlast păstrează suflu

Impulsul a fost păstrat de titlurile TeraPlast Bistrița (TRP), care au crescut cu 2,31%, până la prețul de 0,7960 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 2,43 milioane lei. Tot pe o mișcare pozitivă, +0,92%, s-au menținut și titlurile Fondul Proprietatea (FP), care au închis la prețul de 1,6450 lei/acțiune, pe transferuri de 2,75 milioane lei. Totuși, aceasta nu a „salvat” indicele financiar BET-FI, care s-a depreciat cu 0,53%, până la nivelul de 47.877,41 puncte, pe fondul unor retrageri ale titlurilor SIF.

Vivre Deco, unul dintre cei mai mari retaileri online de home&deco din Europa Centrală și de Est (ECE), vine din nou cu obligațiuni la bursă, acum de până la 7 milioane euro. Primul business e-commerce care a listat la BVB obligațiuni în euro CITEȘTE ȘI Vivre Deco, unul dintre cei mai mari retaileri online de home&deco din Europa Centrală și de Est (ECE), vine din nou cu obligațiuni la bursă, acum de până la 7 milioane euro. Primul business e-commerce care a listat la BVB obligațiuni în euro

Un recul încă și mai important, -0,76%, l-am consemnat pe indicele energetic BET-NG, care a fost tras în jos de corecția de 1,32%, până la prețul de 0,4100 lei/acțiune, a titlurilor OMV Petrom (SNP), care au adunat tranzacții de 1,83 milioane lei. La același capitol, titlurile Romgaz Mediaș (SNG) au coborât 0,61%, până la prețul de 32,75 lei/acțiune, pe o activitate de 2,07 milioane lei, și titlurile Nuclearelectrica (SNN) au avut un declin de 0,60%, până la prețul de 24,75 lei/acțiune, pe un rulaj de 1,08 milioane lei.

Pe piața AeRO, pentru a 2-a zi consecutiv, cea mai bună lichiditate au avut-o titlurile companiei iHunt Technologies (HUNT), care s-au retras cu 0,55%, până la prețul de 7,24 lei/acțiune. Pe segmentul de obligațiuni, unde sunt așteptate la tranzacționare 3 emisiuni ale Ministerului Finanțelor Publice în valoare de 280 milioane euro, titlurile de stat cu maturitate în anul 2024 (R2408A) au întrunit schimburi de 2,38 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
teraplast