Volume consistente la BVB. Activitate excepțională pe acțiunile Fondul Proprietatea

Volume consistente la BVB. Activitate excepțională pe acțiunile Fondul Proprietatea

Sursa foto: Tsung-lin Wu | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 5 iul 2022

Ajustarea ex-dividend de la Romgaz trage bursa în jos, dar ședința a fost bună prin prisma lichidității.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un val de vânzări la New York Stock Exchange a readus intraday indicele S&P500 sub nivelul de 3.750 de puncte. Bursa de Valori București a reacționat la această mișcare și a avut o sesiune „roșie”, însă aceasta și prin aportul ajustării de 7,30%, până la prețul de 47,00 lei/acțiune, a titlurilor Romgaz Mediaș (SNG) care au cumulat schimburi de 5,80 milioane lei.

EXCLUSIV România pierde o oportunitate de investiții de 200 milioane dolari. Oferta gigantului american Amerocap pentru terminalul petrolier din Portul Constanța nu mai este valabilă, statul nu a răspuns în 3 ani CITEȘTE ȘI EXCLUSIV România pierde o oportunitate de investiții de 200 milioane dolari. Oferta gigantului american Amerocap pentru terminalul petrolier din Portul Constanța nu mai este valabilă, statul nu a răspuns în 3 ani

Dinamica a fost generalizat negativă la nivelul indicilor: -1,31% pentru indicele compozit BET-XT, -1,02% pentru indicele financiar BET-FI, care închis la nivelul de 49.945,38 puncte, -2,09% pentru indicele energetic BET-NG și -1,28% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.209,92 de puncte trece din nou sub media mobilă exponențială de 200 de zile (EMA200), cea care definește trendul, așa cum se vede pe graficul atașat.

Volume consistente la BVB. Activitate excepțională pe acțiunile Fondul Proprietatea

Ziua a fost, însă, una foarte bună prin prisma volumelor care au fost foarte slabe în ultimele 3 luni. Rulajul pieței de acțiuni s-a ridicat la 84,41 milioane lei (17,07 milioane euro), asigurat în proporție de 48,28% de tranzacțiile în valoare de 40,76 milioane lei realizate pe titlurile Fondul Proprietatea (FP), vehicul prin care investitorii pot lua expunere indirectă pe Hidroelectrica, societate cu rezultate excepționale în contextul majorării prețului la energia electrică. Cotația s-a corectat cu 0,97%, până la prețul de 2,0450 lei/acțiune, care este cu 6,62% sub cel de 2,1900 lei/acțiune al ofertei publice de răscumpărare derulată de Fond în cursul lunii trecute pentru un număr de 325,00 milioane acțiuni proprii.

FOTO Idea Bank își părăsește propriile sedii. Noul proprietar Banca Transilvania o transformă într-o entitate online. „Sucursala de oriunde”. Mesajul către clienți CITEȘTE ȘI FOTO Idea Bank își părăsește propriile sedii. Noul proprietar Banca Transilvania o transformă într-o entitate online. „Sucursala de oriunde”. Mesajul către clienți

Pe contrasens față de restul pieței, titlurile OMV Petrom (SNP) au avut un salt de 2,51%, până la prețul de 0,4690 lei/acțiune, pe a 2-a activitate a ședinței, de 14,83 milioane lei. Tot pe segmentul energetic, titlurile Nuclearelectrica (SNN) au suferit un recul de 3,25%, până la prețul de 43,15 lei/acțiune, pe transferuri de 3,11 milioane lei.

Interes consistent a fost și pentru acțiunile bancare, prin prisma volumelor, însă, toate simbolurile au consemnat deprecieri: -0,66%, până la prețul de 2,2600 lei/acțiune, pentru titlurile Băncii Transilvania (TLV)m care au avut al 3-lea rulaj al pieței, de 9,98 milioane lei, -2,94%, până la prețul de 11,90 lei/acțiune, pentru titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD)m care au adunat schimburi de 2,70 milioane lei, și -3,38% pentru titlurile grupului austriac Erste (EBS)m ce au întrunit o activitate de 1,97 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica