Volume foarte mici la BVB. Acțiunile OMV Petrom cresc într-o sesiune marcată de corecții

Volume foarte mici la BVB. Acțiunile OMV Petrom cresc într-o sesiune marcată de corecții

Sursa foto: Dmitry Kuznetsov | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 6 ian 2022

Activitatea de tranzacționare a fost doar cu puțin peste jumătatea celei care a adus bursei românești promovarea la statutul de piață emergentă. Indicele BET-XT a pierdut 0,5%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Corecția abruptă de la New York Stock Exchange a oprit elanul care a caracterizat primele ședințe ale anului de la Bursa de Valori București. Ca de mai multe ori în ultimii ani, reacția investitorilor la o etapă de stres nu se traduce printr-o activare la vânzare a investitorilor, cât printr-o retragere a acestora de la „butoane”.

Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 24,59 milioane lei (4,97 milioane euro) și numai 2 simboluri au depășit nivelul unor transferuri de 2 milioane lei. Astfel, titlurile OMV Petrom (SNP) au crescut cu 2,43%, până la prețul de 0,5060 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 4,05 milioane lei, și titlurile Băncii Transilvania (TLV) s-au corectat cu 0,57%, până la prețul de 2,6100 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 3,35 milioane lei.

Statul întreabă în piață: cât costă un head-hunter pentru Consiliul de Administrație al Romgaz? CITEȘTE ȘI Statul întreabă în piață: cât costă un head-hunter pentru Consiliul de Administrație al Romgaz?

Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a BRD Groupe Société Générale (BRD), a suferit un recul de 2,41%, până la prețul de 17,84 lei/acțiune, pe tranzacții de 1,11 milioane lei. Deprecieri tot în zona de 2% am mai consemnat pe titlurile TeraPlast Bistrița (TRP) și MedLife (M).

Fără ordinele de cumpărare consistente, piața a fost în derivă, cu alunecări ale indicilor sub nivelurile de referință ale zilei precedente: -0,56% pentru indicele compozit BET Plus, -0,08% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 52.016,22 puncte, -0,02% pentru indicele energetic BET-NG și -0,57% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 13.112,56 puncte a întâlnit un suport dinamic în media mobilă exponențială de 5 zile (EMA5), așa cum se vede pe graficul atașat.

Volume foarte mici la BVB. Acțiunile OMV Petrom cresc într-o sesiune marcată de corecții

Pe sectorul energetic, titlurile Nuclearelectrica (SNN) s-au corectat cu 1,05%, până la prețul de 47,10 lei/acțiune, pe transferuri de 1,64 milioane lei, și titlurile Romgaz Mediaș (SNG) au coborât cu 1,20%, până la prețul de 37,20 lei/acțiune, pe o activitate de 1,32 milioane lei.

Reperul unui rulaj de 1 milion de lei a mai fost depășit de titlurile Bittnet Systems (BNET) care au urcat cu 1,32%, până la prețul de 0,3840 lei/acțiune, și de titlurile Fondul Proprietatea (FP) care au pierdut 0,40%, până la prețul de 1,9700 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica