Volume foarte mici la BVB. Niciun emitent nu depășește reperul unor tranzacții de 1 milion de euro

Volume foarte mici la BVB. Niciun emitent nu depășește reperul unor tranzacții de 1 milion de euro

Sursa foto: Lext / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 3 mai 2023

Pe bursa românească am consemnat o sesiune cu deprecieri moderate, pe fondul lichidității slabe ale perioadei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Puseul de vânzare de marți a fost amendat de o zi pozitivă pentru bursele dezvoltate, însă la BVB susținerea la cumpărare a fost modestă. Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 17,74 milioane lei (3,60 milioane euro).

Cele mai lichide acțiuni, cele ale Băncii Transilvania (TLV), au adunat schimburi de doar 4,50 milioane lei, într-o zi în care cotația a coborât cu 0,11%, până la prețul de 18,99 lei/acțiune, care conferă instituției de credit o capitalizare bursieră de 13,44 miliarde lei (2,72 miliarde euro).

Oil Terminal: Peste jumătate din creșterea încasărilor de anul trecut se datorează invaziei ruse asupra Ucrainei CITEȘTE ȘI Oil Terminal: Peste jumătate din creșterea încasărilor de anul trecut se datorează invaziei ruse asupra Ucrainei

Cealaltă acțiune bancară vizibilă de la cota BVB, cea a BRD Groupe Société Générale (BRD), a scăzut cu 0,99%, până la prețul de 12,00 lei/acțiune, pe transferuri de 2,33 milioane lei. Dinamica a fost apropiată, -0,89%, până la prețul de 0,4890 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP), care au întrunit cea de-a 2-a activitate a zilei, de 3,79 milioane lei.

Sunt mișcările care au dat direcția pieței: -0,45% pentru indicele compozit BET-XT, -0,33% pentru indicele financiar BET-FI care s-a stabilizat la nivelul de 50.909,33 puncte, -0,67% pentru indicele energetic  BET-NG și -0,41% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.247,86 de puncte este în zona mediei mobile exponențiale de 55 de zile (EMA55), așa cum se vede pe graficul atașat.

Volume foarte mici la BVB. Niciun emitent nu depășește reperul unor tranzacții de 1 milion de euro

În rest, reperul unor volume echivalente cu 1 milion de lei a mai fost depășit doar de 2 instrumente financiare, respectiv titlurile Nuclearelectrica (SNN), ce au avansat cu 1,08%, până la prețul de 46,70 lei/acțiune și de un certificat de tip turbo long emis de BRK Financial Group având activ suport indicele american Dow Jones Average Industrial.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
nuclearelectrica