Acționarii Bittnet Systems aprobă o nouă majorare de capital social. Rudolf Vizental de la Impetum Group intră în board-ul lărgit

Acționarii Bittnet Systems aprobă o nouă majorare de capital social. Rudolf Vizental de la Impetum Group intră în board-ul lărgit
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 28 apr 2023

Companie adusă pe pierdere în 2022 de ajustări non-cash pentru expuneri de portofoliu, Bittnet Systems promovează o operațiune de majorare a capitalului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bittnet Systems (BNET), prima companie de IT listată pe bursa românească și care a folosit constant instrumentele pieței de capital din 2015 până în prezent pentru a-și finanța dezvoltarea, inițiază o nouă operațiune de consolidare a bazei de capital.

Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor a aprobat majorarea capitalului social cu 6,34 milioane lei, prin emiterea de 63,42 milioane acțiuni noi cu o valoare nominală de 0,1000 lei/acțiune. Acestea urmează să fie acordate preferențial acționarilor existenți, cu o primă de emisiune care urmează să fie stabilită în ofertă publică de către Consiliul de Administrație.

TeraPlast afișează pierdere la T1. Rezultatul de exploatare s-a prăbușit de 7 ori și jumătate CITEȘTE ȘI TeraPlast afișează pierdere la T1. Rezultatul de exploatare s-a prăbușit de 7 ori și jumătate

„Majorarea capitalului social se realizează pentru întarirea poziției financiare a societății – creșterea capitalurilor proprii, ceea ce va putea permite Societății să finanțeze noi proiecte de investiții, să își crească aferent și capitalurile împrmutate, sau dimpotrivă, să își reducă expunerea față de credite”, explică Bittnet obiectivul acestei operațiuni. „Capitalul atras din această operațiune poate fi utilizat, parțial sau integral, pentru rambursarea anticipată a uneia sau mai multor emisiuni de obligațiuni ale emitentului.”

Operațiunea este mai redusă ca dimensiuni, având în vedere că societatea a raportat pierderi pentru anul 2022. Deși a avut câștig operațional, ca în toți anii săi de existență, Bittnet Systems a fost nevoită să facă ajustări non-cash, prin deprecierea rezultată din marcarea la piață a deținerilor de portofoliu pe piața bursieră, respectiv impactul declinului în piață a acțiunilor Arctic Stream (AST) și Softbinator Technologies (CODE).

Aerostar Bacău distribuie un sfert din profitul net al anului trecut sub formă de dividende CITEȘTE ȘI Aerostar Bacău distribuie un sfert din profitul net al anului trecut sub formă de dividende

În Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor a fost decisă constituirea unui board format din 5 membri, prevedere recomandată de Codul de guvernanță corporativă a al Bursei, și numele propuse au fost aprobate de acționari cu peste 98% din voturile exprimate. Este vorba despre Dynamic Data Drawings, ca persoană juridică, reprezentată prin ANca Manițiu, și Rudolf Vizental, în cadrul Impetum Grup, care, în concertare cu fondul Agista Investments și alte persoane, au atins o participație de 15,16% din titlurile Bittnet în luna septembrie a anului trecut.

Recent, Bittnet a preluat în acționariat Impetum Group (prin divizia de investiții Impetum Investments) și fondul de investiții Agista, mișcare anunțată anterior de Profit.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
bittnet systems
bvb
bursa
impetum group
agista