Volume mici la BVB. Nicio acțiune nu a depășit reperul unor tranzacții de 1 milion de euro

Volume mici la BVB. Nicio acțiune nu a depășit reperul unor tranzacții de 1 milion de euro

Sursa foto: BVB

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 23 ian 2023

Bursa românească a copiat, cu o sesiune de aprecieri, mișcarea pozitivă din piața americană de acțiuni, dar impulsul a fost însoțit de o lichiditate slabă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

O sesiune intercalată între zile nelucrătoare nu a adus toți investitorii la „butoane”. Acest lucru s-a văzut din rulajul de numai 27,58 milioane lei (5,60 milioane euro), și acesta asigurat în proporție de peste o treime de primele 2 cele mai tranzacționate acțiuni.

Astfel, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au pierdut 0,24%, până la prețul de 20,45 lei/acțiune, pe transferuri de 4,62 milioane lei, iar titlurile Fondul Proprietatea (FP) au crescut cu 1,49%, până la prețul de 2,0450 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 4,27 milioane lei. Remarcabil, niciunul din aceste 2 simboluri nu a depășit pragul unor schimburi de 1 milion de euro.

Profitul Romgaz va scădea cu 15% anul acesta, din cauza reducerii producției de gaze și a reglementării prețului. Încasările din electricitate se vor prăbuși. Cât vor fi investițiile CITEȘTE ȘI Profitul Romgaz va scădea cu 15% anul acesta, din cauza reducerii producției de gaze și a reglementării prețului. Încasările din electricitate se vor prăbuși. Cât vor fi investițiile

Inedit, pe locul 3 în clasamentul lichidității, cu o activitate de 3,86 milioane lei, s-au aflat titlurile liderul transportului fluvial de la Dunărea de Jos, Transport Trade Services (TTS), care au urcat cu 1,33%, până la prețul de 12,16 lei/acțiune. Compania a fost avatajată în anul 2022 de traficul sporit în contextul războiului ucrainian, în principal urmare a implicării în preluarea cerealelor din această țară.

Dintre titlurile producătorilor de gaze naturale, doar cele ale OMV Petrom (SNP), cu tranzacții de 3,34 milioane lei, s-au bucurat de un interes relevant într-o ședință în care cotația a avansat cu 0,90%, până la prețul de 0,4475 lei/acțiune. Titlurile MedLife (M) au închis cu 1,27% peste referință, la prețul de 19,12 lei/acțiune, pe un rulaj de 2,33 milioane lei.

Nokian Tyres primește ajutor de stat ad-hoc pentru mega-investiția în fabrica de la Oradea, decisă după ce a plecat din Rusia. Prima fabrică de anvelope cu zero emisii de CO2 din lume, sute de locuri de muncă. Plus salariul anunțat în fabrică CITEȘTE ȘI Nokian Tyres primește ajutor de stat ad-hoc pentru mega-investiția în fabrica de la Oradea, decisă după ce a plecat din Rusia. Prima fabrică de anvelope cu zero emisii de CO2 din lume, sute de locuri de muncă. Plus salariul anunțat în fabrică

Sunt mișcări care au dat direcția generală a pieței: +0,95% pentru indicele compozit BET-XT, +1,73%, până la nivelul de 50.318,11 de puncte pentru indicele finanicar BET-FI, +1,19% pentru indicele energetic BET-NG și +0,85% pentru indicele reprezentativ BET, care la nivelul de 12.179,49 de puncte apare ca înscris pentru atacarea maximelor locale, așa cum se vede pe graficul atașat.

Volume mici la BVB. Nicio acțiune nu a depășit reperul unor tranzacții de 1 milion de euro

Reperul unor schimburi de 1 milion de lei a mai fost depășit de alte 2 acțiuni, ambele cu închideri în staționare, respectiv la prețul de 13,66 lei/acțiune în cazul titlurilor BRD Groupe Société Générale (BRD) și la prețul de 21,60 lei/acțiune, pentru titlurile Transelectrica (TEL).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
transelectrica