Fondul Proprietatea folosește banii obținuți din vânzarea acțiunilor OMV Petrom pentru o nouă ofertă de răscumpărare

Fondul Proprietatea folosește banii obținuți din vânzarea acțiunilor OMV Petrom pentru o nouă ofertă de răscumpărare

Sursa foto: Vaeenma | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 18 ian 2023

După ce a încasat peste 150 milioane de euro ieșind din acționariatul celei mai mari companii petroliere românești, OMV Petrom, FP vizează achiziția în operațiune de buy-back a până la 4% din acțiunile proprii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fondul Proprietatea (FP) a depus la Autoritatea de Supraveghere Financiară documentația aferentă unei oferte publice de răscumpărare prin care dorește să achiziționeze un număr de 255,00 milioane de acțiuni proprii, în cadrul programului de buy-back aprobat în Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor din luna noiembrie a anului trecut.

Pachetul-țintă reprezintă 4,10% din capitalul social al Fondului și la ultimul preț de piață al acțiunilor acestuia, de 2,0000 lei/acțiune, valoarea ofertei ar urma să se ridice la 510 milioane lei (103,42 milioane euro).

ANALIZĂ Când a impus noua suprataxă, Guvernul ar fi trebuit să știe de multe luni că există riscul ca OMV Petrom să n-o datoreze. Posibile diferențe de interpretare OMV Petrom - ANAF, nu este exclus un litigiu CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Când a impus noua suprataxă, Guvernul ar fi trebuit să știe de multe luni că există riscul ca OMV Petrom să n-o datoreze. Posibile diferențe de interpretare OMV Petrom - ANAF, nu este exclus un litigiu

Fondul Proprietatea are disponibilități bănești după ce la jumătatea lunii trecute a vândut în ofertă publică accelerată întreaga sa participație de 1,77 miliarde acțiuni OMV Petrom (SNP), reprezentând 2,85% din capitalul social al companiei petroliere și pentru care a încasat suma de 764,14 milioane lei (154,95 milioane euro).

Operațiunea de buy-back se va desfășura atât la Bursa de Valiori București, cât și la Londra unde Fondul este listat prin intermediul unor certificate de depozit (GDR). Intermediarii sunt Swiss Capital și Auerbach Grayson, iar oferta ar urma să fie demarată imediat după primirea avizului supraveghetorului ASF care este de așteptat să vină în aproximativ 10 zile lucrătoare, potrivit reglementărilor în vigoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
fondul proprietatea
bvb
bursa
franklin templeton
rascumparare
swiss capital
omv petrom