Volumele de la BVB – la jumătate față de media ultimilor ani

Volumele de la BVB – la jumătate față de media ultimilor ani

Sursa foto: Mamakestudio | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 21 apr 2023

Acțiunile Băncii Transilvania și Fondul Proprietatea au salvat parțial lichiditatea de pe bursa românească, însă aceasta este mult sub nivelurile care i-a adus promovarea la statutul de piață emergentă sub criteriile agenției de evaluare financiară FTSE Russell.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Ultima sesiune de tranzacționare de la Bursa de Valori București a fost una de ușoare deprecieri, în linia volumelor modeste ale perioadei. Piața a fost pe o tendință ușor negativă în tandem cu bursele dezvoltate unde a fost o relativă presiune la vânzare și către final nu a mai avut capacitatea de reacție la o mișcare puternic ascendentă a indicelui german DAX40 care a fost propulsat într-o zonă unde este la doar 100 de puncte de maximele istorice.

La BVB, susținerea la cumpărare este mai degrabă slabă. Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 21,73 milioane lei (4,40 milioane euro), la jumătate față de valoarea medie zilnică de tranzacționare a ultimilor ani.

Procesarea ofertei titlurilor de stat a ridicat tranzacțiile din piața de obligațiuni de la BVB peste ștacheta de 3 miliarde lei CITEȘTE ȘI Procesarea ofertei titlurilor de stat a ridicat tranzacțiile din piața de obligațiuni de la BVB peste ștacheta de 3 miliarde lei

Și această activitate slabă a fost susținută în proporție de peste 50% de acțiunile-fanion care au marcat ultimul deceniu al pieței locale. Astfel, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au avansat cu 0,05%, până la prețul de 19,50 lei/acțiune, pe transferuri de 6,93 milioane lei, și titlurile Fondul Proprietatea (FP) s-au corectat cu 0,24%, până la prețul de 2,0900 lei/acțiune, pe schimburi însumând 5,12 milioane lei.

Reperul unor tranzacții de 1 milion de lei a mai fost depășit doar de 2 acțiuni din sectorul energetic, ambele consemnând ușoare deprecieri: -0,22%, până la prețul de 45,55 lei/acțiune, pentru titlurile Nuclearelectrica (SNN) și -0,28%, până la prețul de 0,4938 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP).

Purcari, companie ale cărei acțiuni au căzut cu 50% în contextul conflictului de la Est, propune un dividend cu randament de 5% CITEȘTE ȘI Purcari, companie ale cărei acțiuni au căzut cu 50% în contextul conflictului de la Est, propune un dividend cu randament de 5%

Sunt mișcări în linia cu parcursul general al pieței care arată declin pe linie la nivelul indicilor: -0,26% pentru indicele compozit BET-XT, -0,23% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 50.775,79 de puncte, -0,22% pentru indicele energetic  BET-NG și -0,23% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.396,70 de puncte s-a înscris pentru testarea mediei mobile exponențiale de 21 de zile (EMA21), așa cum se vede pe graficul atașat.

Volumele de la BVB – la jumătate față de media ultimilor ani

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
fondul proprietatea
nuclearelectrica