Volumele revin la BVB. Tranzacții de 13 milioane lei cu acțiuni Fondul Proprietatea

Volumele revin la BVB. Tranzacții de 13 milioane lei cu acțiuni Fondul Proprietatea

Sursa foto: Tsung-lin Wu / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 26 apr 2021

Deși indicii principali au avut oscilații marginale, activitatea s-a dinamizat pe o serie de emitenți, în primul rând pe segmentul energetic.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Bursa americană își consolidează nivelurile câștigate pe noi valori record în istoria sa de peste 100 de ani, iar acesta a creat contextul favorabil revenirii la cumpărare și a investitorilor activi la BVB. Ordinele acestora au ridicat rulajul pieței de acțiuni la 55,28 milioane lei (11,22 milioane euro).

Cel mai important aport la această activitate l-au avut titlurile Fondul Proprietatea (FP), care au dat singurul transfer special din piața deal și a însumat schimburi de 10,45 milioane lei pe segmentul regular, unde cotația s-a corectat cu 0,59%, până la prețul de 1,6900 lei/acțiune. O dinamică apropiată,-0,46%, a avut-o indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 47.833,17 puncte. Emitentul a notificat piața că săptămâna trecută a achiziționat pe bursa românească un număr de 2,31 milioane acțiuni proprii pentrru care a plătit suma de 3,88 milioane lei în cadrul programului de răscumpărare aprobat de acționari.

Dezbatere aprinsă legată de fondurile de pensii la videoconferința Profit.ro. Andreea Pipernea (NN): Investiția pe bursa locală - tot mai problematică. Bogdan Drăgoi (SIF1): Dacă Pilonul II nu mai revinde din acțiuni, ne pierdem vremea CITEȘTE ȘI Dezbatere aprinsă legată de fondurile de pensii la videoconferința Profit.ro. Andreea Pipernea (NN): Investiția pe bursa locală - tot mai problematică. Bogdan Drăgoi (SIF1): Dacă Pilonul II nu mai revinde din acțiuni, ne pierdem vremea

Acestea au fost urmate de 3 simboluri din sectorul energetic al cărui indice BET-NG a pierdut 0,17% . Titlurile Romgaz Mediaș (SNG) au alunecat cu 0,15% sub referință, la prețul de 32,45 lei/acțiune, pe tranzacții de 7,82 milioane lei, titlurile Electrica (EL) au avansat cu 0,60%, până la prețul de 13,44 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 4,06 milioane lei, și titlurile OMV Petrom (SNP) au coborât cu 1,02%, poână la prețul de 0,4375 lei/acțiune, pe un rulaj de 3,16 milioane lei.

Prin contrast, titlurile MedLife (M) au înregistrat un salt de 4,59%, până la prețul de 11,40 lei/acțiune, pe transferuri de 1,52 milioane lei. Sunt mișcări de sens contrar din care a rezultat o aparentă țintuire a pieței: +0,02% pentru indicele compozit BET Plus și +0,01% pentru indicele reprezentativ BET care a a urcat până la nivelul de 11.213,75 puncte.

Volumele revin la BVB. Tranzacții de 13 milioane lei cu acțiuni Fondul Proprietatea

Reperul unor schimburi de 1 milion de lei a mai fost depășit de titlurile Băncii Transilvania (TLV), care s-au apreciat cu 0,21%, până la prețul de 2,4350 lei/acțiune, de cele ale Digi Communications (DIGI), care au suferit un declin de 0,55%, până la prețul de 36,20 lei/acțiune, și de titlurile de stat scadente în anul 2024 și emise luna trecută de Ministerul Finanțelor Publice (R2403A).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
electrica