Volumele scad puternic pe bursa românească

Volumele scad puternic pe bursa românească

Suirsa foto: Lext / dreamstime.com

scris 6 oct 2022

Sesiunea de la BVB a fost una anemică, având lichiditate foarte redusă și oscilații infime.

Pe piețele dezvoltate de acțiuni am consemnat o zi de deprecieri, care amendează parțial raliul puternic de la începutul săptămânii. Acesta este contextul în care și la Bursa de Valori București am înregistrat o zi de pauză. Piața ar fi rezistat, poate, „pe verde”, însă declinul de 2,13%, până la prețul de 17,46 lei/acțiune, a titlurilor Băncii Transilvania (TLV), care au avut și cele mai mari tranzacții ale zilei, de 5,75 milioane lei, a tras piața în jos.

EXCLUSIV Numărul 2 în telefonia din Moldova, deținut de cel mai mare grup din Nepal, având în spate un politician singurul miliardar nepalez - la BVB . Proprietarul a finanțat construcția unui templu hindus dedicat zeității Shiva CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Numărul 2 în telefonia din Moldova, deținut de cel mai mare grup din Nepal, având în spate un politician singurul miliardar nepalez - la BVB . Proprietarul a finanțat construcția unui templu hindus dedicat zeității Shiva

Indicele reprezentativ BET a pierdut 0,21%, până la nivelul de 10.943,69 de puncte, nu departe de media mobilă exponențială de 21 de zile (EMA21) care vine și coboară abrupt ca rezistență dinamică. Din punct de vedere tehnic, ședințe de creștere consecutive au configurat, pe graficul indicelui, formațiunea celor „3 soldați albi”, care de regulă premerge inversarea de trend sau cel puțin o secvență pozitivă mai complexă.

Volumele scad puternic pe bursa românească

Totuși, curajul și apetitul la cumpărare lipsește. Rulajul de numai 16,78 milioane lei (3,40 milioane euro) al pieței de acțiuni este atât de slab încât a permis ca al 2-lea instrument financiar ca lichiditate, cu o activitate de 2,49 milioane lei, să fie titlul de stat cu scadența în decembrie 2023 (2312A).

VIDEO&GRAFICE Veste bună de la Goldman Sachs: Europa are suficiente stocuri de combustibili pentru a face față unei ierni cu temperaturi la media ultimilor 10 ani. Vânt favorabil și la costuri din piețe internaționale de petrol și gaze CITEȘTE ȘI VIDEO&GRAFICE Veste bună de la Goldman Sachs: Europa are suficiente stocuri de combustibili pentru a face față unei ierni cu temperaturi la media ultimilor 10 ani. Vânt favorabil și la costuri din piețe internaționale de petrol și gaze

Titlurile Fondul Proprietatea (FP) au avut o depreciere de 0,80%, până la prețul de 1,7460 lei/acțiune, în contextul unor schimburi de 2,34 milioane lei, însă indicele financiar BET-FI a avut o sesiune pozitivă, +0,68%, pentru o închidere la nivelul de 47.079,71 puncte.

Indicele energetic BET-NG a câștigat, de asemenea, 0,13%, fiind favorizat de faptul că cel mai important titlu din structura sa, cel al OMV Petrom (SNP) a urcat cu 0,70%, până la prețul de 0,4345 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,33 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
fondul proprietatea
titluri de stat