Volumele se întorc pe titlurile Romgaz. Neliniștile investitorilor încă nu s-au disipat

Volumele se întorc pe titlurile Romgaz. Neliniștile investitorilor încă nu s-au disipat
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 25 iul 2018

Într-o sesiune marcată de o volatilitate redusă, la BVB piața a fost acaparată de transferurile de peste 30 milioane lei a titlurilor Romgaz, care au coborât cu 1,45%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Aparent, piața s-a liniștit și a revenit în parametri de normalitate. Indicele compozit Bet Plus a staționat în zona închiderii din ziua precedentă, iar rulajul pieței de acțiuni, de 44,00 milioane lei (9,50 milioane euro), este foarte apropiat de valoarea medie de tranzacționare zilnică a anului trecut.

Cea mai vizibilă acțiune de la BVB, cea a Băncii Transilvania (TLV), a închis, de asemenea, pe nivelul de referință al sesiunii anterioare, de 2,4850 lei/acțiune, pe tranzacții de 8,96 milioane lei, tot o ilustrare a unei încercări de stabilizare a pieței după declinul consistent din ultimele 3 luni și volatilitatea de pe segmentul gazelor naturale din ultimele ședințe.

Ce așteaptă directorii de investiție din industria fondurilor de la a 2-a jumătate a anului bursier CITEȘTE ȘI Ce așteaptă directorii de investiție din industria fondurilor de la a 2-a jumătate a anului bursier

Mișcarea majoră de azi a venit iarăși pe titlurile Romgaz Mediaș (SNG), semn că neliniștile din piață cu privire la proiectul de act normativ care prevede plafonarea prețului la gazele naturale înaintat de Guvern spre dezbatere publică și apoi retras de pe portalul Ministerului Finanțelor Publice încă nu s-au estompat. Titlurile producătorului de gaze naturale au coborât cu 1,45%, până la prețul de 30,60 lei/acțiune, pe tranzacții semnificative, de 30,11 milioane lei.

Este practic o acaparare a interesului pieței de acest emitent. Într-o zi fără tranzacții speciale pe piața deal, doar 3 emitenți au depășit reperul unor transferuri de 1 milion de lei. Al 3-lea este BRD Groupe Société Générale (BRD), ale cărui titluri au urcat cu 1,92%, până la prețul de 13,80 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 2,19 milioane lei.

Omer Tetik, Banca Transilvania, despre proiectele senatorului Zamfir: N-ar trebui să ne depărtăm de legislația din țări dezvoltate, dar nici băncile să joace împotriva clienților. „Și eu cred că anumite segmente din piață trebuie reglementate” CITEȘTE ȘI Omer Tetik, Banca Transilvania, despre proiectele senatorului Zamfir: N-ar trebui să ne depărtăm de legislația din țări dezvoltate, dar nici băncile să joace împotriva clienților. „Și eu cred că anumite segmente din piață trebuie reglementate”

Relativa normalizare a pieței survine și în contextul în care a lipsit un impuls major din piețele externe. În Europa, închiderile au fost divergente: -0,43% pentru indicele Euro Stoxx 50, -0,66% pentru indicele FTSE100 de la Londra, -0,14% pentru indicele CAC40 de la Paris, +2,52% pentru indicele DAX de la Frankfurt, +0,73% pentru indicele WIG20 de la Varșovia, -0,25% pentru indicele BUX de la Budapesta și -0,32% pentru indicele PX de la Praga.

La București, indicele BET a închis doar cu 0,01% sub referință, la nivelul de 7.953,86 de puncte. Din punct de vedere tehnic, trendul rămâne negativ, iar un semnal tehnic important care de regulă anticipează secvențe mai complexe și mai îndelungate de scăderi a apărut pe grafic, respectiv așa-numita „intersecție a morții” („death cross”), respectiv trecerea mediei mobile exponențiale de 55 de zile (EMA55) sub media mobilă exponențială de 200 de zile (EMA200).

Volumele se întorc pe titlurile Romgaz. Neliniștile investitorilor încă nu s-au disipat

Deviații mai mari de la referință decât indicii principali au avut indicii sectoriali. Astfel, indicele energetic BET-NG a coborât cu 0,68%, tras în jos de declinul acțiunilor Romgaz, iar indicele financiar BET-FI a avansat cu 0,20%, până la nivelul de 37.627,82 de puncte.

viewscnt
Afla mai multe despre
romgaz
bvb
banca transilvania
bursa
brd
mfp