Volumele sporesc semnificativ la BVB. Raportarea semestrială de la Transgaz animă piața

Volumele sporesc semnificativ la BVB. Raportarea semestrială de la Transgaz animă piața

Sursa foto: Phongphan Supphakankamjon / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 27 aug 2020

Indicele celor mai tranzacționate acțiuni a câștigat aproape jumătate de procent într-o zi cu activitate de tranzacționare dublă față de valoarea medie zilnică a lunii trecute.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bursa românească pune a 6-a sesiune consecutivă de creșteri, impulsionată în primul rând de sectorul energetic al cărui indice BET-NG a urcat cu 1,23%. Tractarea dinspre acest segment este inclusiv la nivelul volumelor. Astfel, titlurile Transgaz (TGN) au adunat cele mai mari tranzacții ale zilei, de 13,69 milioane lei într-o zi în care și-au continuat raliul cu o apreciere de 1,02%, până la prețul de 296,00 lei/acțiune.

Este reacția pieței la raportarea semestrială a transportatorului național de gaze naturale potrvit căreia și-a majorat cu 18% profitul net, la 231,1 milioane lei printr-o combinație între reducere de costuri și majorarea veniturilor obținute din rezervarea de capacitate, în special la importuri în punctele de interconectare.

Palantir Technologies, al treilea cel mai valoros “unicorn” american, cu CIA și FBI printre clienți, se listează la bursă CITEȘTE ȘI Palantir Technologies, al treilea cel mai valoros “unicorn” american, cu CIA și FBI printre clienți, se listează la bursă

Concitadina Romgaz Mediaș (SNG) a câștigat 0,70% la nivelul capitalizării bursiere, titlurile sale închizând la prețul de 28,80 milioane lei o ședință în care au cumulat schimburi de 8,01 milioane lei.

A fost ziua nu numai cu un rulaj al pieței de acțiuni de 57,29 milioane lei (11,83 milioane euro), cu o treime peste media ultimilor 3 ani, dar și cu o lichiditate mai bine distribuită. 9 acțiuni au depășit reperul unor transferuri de 1 milion de lei, iar ștacheta a fost ținută sus și de acțiunile cele mai vizibile de la BVB, chiar dacă aceastea nu au punctat și la capitolul unei dinamici pozitive.

Titlurile Băncii Transilvania (TLV) s-au retras cu 0,44%, până la prețul de 2,2550 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 9,63 milioane lei și titlurile Fondul Proprietatea (FP) au staționat la prețul de 1,2400 lei/acțiune, pe tranzacții de 5,59 milioane lei.

Impact Developer & Contractor raportează înjumătățirea profitului net la S1. Compania are semnate precontracte pentru vânzarea a încă 260 de apartamente CITEȘTE ȘI Impact Developer & Contractor raportează înjumătățirea profitului net la S1. Compania are semnate precontracte pentru vânzarea a încă 260 de apartamente

Piața a reușit, de asemenea, să păstreze ritmul de apreciere al aceste săptămâni. Indicele compozit BET Plus a urcat cu 0,41%, indicele financiar BET-FI a avut un salt de 0,97%, până la nivelul de 42.315,21 puncte și indicele reprezentativ BET s-a apreciat cu 0,44%, până la nivelul de 8.874,51 puncte, într-o încercare de desprindere peste media mobilă exponențială de 200 de zile (EMA200), cea care definește trendul și în jurul căreia a gravitat în această lună, așa cum se vede pe graficul atașat.

Volumele sporesc semnificativ la BVB. Raportarea semestrială de la Transgaz animă piața

Tendința pozitivă a fost catalizată de ziua bună pentru activele de risc în piețele internaționale, unde indicele S&P500 al Bursei de la New York escaladează noi maxime și a ajuns inclusiv în zona de 3.500 de puncte, valoare de 5 ori mai mare decât minimul de 666 puncte consemnat în martie 2009.

Având combustibil din plan extern, titlurile OMV Petrom (SNP) au crescut cu 1,77%, până la prețul de 0,3450 lei/acțiune, pe al 5-lea rulaj al zilei, de 5,22 milioane lei și titlurile Electrica (EL) au avut un salt de 2,64%, până la prețul de 11,65 lei/acțiune, pe transferuri de 1,95 milioane lei.

Zi mai slabă a fost pe segmentul bancar. Astfel, titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) au staționat la prețul de 11,60 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 4,45 milioane lei și titlurile grupului bancar austriac Erste (EBS) s-au depreciat cu 0,85%, până la prețul de 99,20 lei/acțiune, pe o activitate de 1,05 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
transgaz