Voturi fără emoții pentru toate punctele de pe ordinea de zi a Adunării Generale Ordinare a Acționarilor de la BVB

Voturi fără emoții pentru toate punctele de pe ordinea de zi a Adunării Generale Ordinare a Acționarilor de la BVB
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 26 apr 2016

Cu un cvorum de 51% și cu majoritate între 88% și 99% toate punctele de pe ordinea de zi a AGOA a Bursei de Valori București au fost aprobate. Compania va distribui un dividend brut de 0,8687 lei/acțiune, are o strategie pentru anii 2016-2020 și un buget de venituri și cheltuieli pentru 2016 care implică majorări ale cheltuielilor cu personalul și un plan de investiții de 13,63 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Departe de tumultul de la AGA-maraton din decembrie, care a ales – după ore de dezbatere și numărare de voturi - noul Consiliu de Administrație și a încredințat un nou mandat de președinte lui Lucian Anghel, Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor de bilanț de astăzi a fost mai degrabă anostă.

Cvorumul a fost de 51%, însă în sală au fost mai puțin de 20 de persoane prezente din partea investitorilor. Voturile au fost cu majoritate confortabilă în favoarea punctelor principale de pe ordinea de zi, inclusiv pentru distribuirea dividendului, pentru strategia investițională pe următorii 4 ani și bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul în curs.

AGA de la BVB a fost dată peste cap total CITEȘTE ȘI AGA de la BVB a fost dată peste cap total

Apatia din sală poate fi măsurată din dificultatea pentru a găsi doi secretari de ședință din partea acționarilor. Solicitarea președintelui Anghel rămâne fără răspuns. Liniște. Secunde... Zeci de secunde... Un minut...

Vine apelul către șeful Intercapital Invest, Răzvan Pașol. „|mi pare rău; plec mai devreme”, vine replica. Anghel se adresează din nou sălii: „Revin cu rugămintea pentru dumneavoastră. Avem nevoie neapărat...” Simte lipsa de participare din sală. „Nu trebuie să facă nimic; se ocupă secretariatul tehnic. Trebuie să fie doar ca să monitorizeze.

Alte secunde... Zeci de secunde. Apare primul voluntar. Secunde... Zeci de secunde... „Se pare că este cel mai dificil punct de pe ordinea de zi”, glumește președintele de ședință. Până la urmă se sacrifică Pașol. Avem doi secretari.

Ludwik Sobolewski (BVB): Investitorii instituționali străini vor emitenți cu rulaje zilnice de cel puțin un milion de euro CITEȘTE ȘI Ludwik Sobolewski (BVB): Investitorii instituționali străini vor emitenți cu rulaje zilnice de cel puțin un milion de euro

Mai departe, voturile sunt fără emoții. Majoritatea pentru cele 8 puncte de pe ordinea de zi trec având majorități înre 88% și 99,99%. Aici intră inclusiv dividendul de 0,8687 lei/acțiune, care oferă, la prețul de ieri al acțiunilor BVB, de 26,50 lei/acțiune, un randament calculat net de 3,11%.

Cel mai mic vot, de 88,28%, a fost pentru bugetul de venituri și cheltuieli care include majorări ale cheltuielilor cu personalul  - rezultată din noi angajări și creșteri ale indemnizațiilor membrilor CA – și un plan investițional de 13,63 milioane lei destinat îmbunătățirii infrastructurii pieței și interconectării acesteia la nivel regional.

Întrebările au fost puține și AGOA a mers șnur. Acționarii prezenți au luat o pauză de jumătate de oră înainte de Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor programată tot pentru astăzi și unde urmează să se discute modificarea Actului Constitutiv, o soluție pentru crearea unei părți centrale și problematica fuziunii cu Sibex. „Vă invităm alături, în Sala de Cristal, unde avem niște pateuri...”, spune Anghel.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
lucian anghel
bursa