Acționarii FP decid la finele lunii octombrie dacă prelungesc mandatul Franklin Templeton

Acționarii FP decid la finele lunii octombrie dacă prelungesc mandatul Franklin Templeton
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 16 sep 2015

Acționarii Fondului Proprietatea (FP) vor decide pe 29 octombrie dacă vor extinde mandatul acordat Franklin Templeton pentru administrarea activelor fondului, dată la care Franklin Templeton va prezenta un raport privind evoluția fondului în perioada 1 octombrie 2014-30 iunie 2015 și va cere investitorilor aprobarea bugetului aferent anului viitor și modificarea actului constitutiv al FP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pe agenda adunărilor generale și extraordinare a acționarilor FP convocate pentru finele lunii octombrie se numără "aprobarea continuării mandatului actual al Franklin Templeton Investment Management Limited United Kingdom, sucursala București, în calitate de Societate de Administrare a Investițiilor și administrator unic al Fondul Proprietatea SA", se arată în convocatorul FP remis miercuri Bursei de Valori București.  

Actualul mandat al Franklin Templeton trebuia să se încheie la 30 septembrie, însă din cauza noilor reglementări privind administrarea fondurilor de investiții alternative, mandatul se va încheia la 31 martie 2016.

Concomitent cu prelungirea contractului de administrare al Franklin Templeton, acționarii FP vor vota și "aprobarea înlocuirii Franklin Templeton Investment Management Limited United Kingdom, sucursala București, cu o altă entitate din grupul Franklin Templeton", denumită Franklin Templeton International Services, "în vederea conformării cu Directiva 2011/61/UE privind administratorii de fonduri de investiții alternative și legile și reglementările naționale de implementare a acesteia", potrivit documentului.

Franklin Templeton International Services va fi autorizată ca administrator unic, societate de administrare a investițiilor si administrator de fond de investiții alternative extern începând cu 1 aprilie 2016.

Tot pe 29 octombrie, acționarii FP vor vota reducerea capitalului social subscris al fondului de la 10,074 miliarde de lei la 9,869 miliarde de lei, ca urmare a anulării unui număr de 227,57 acțiuni proprii dobândite de către Fondul Proprietatea în cadrul celui de-al cincilea program de răscumpărare, care s-a încheiat în vară.

Pe 9 septembrie, Fondul Proprietatea a început al șaselea program de răscumpărare de acțiuni proprii, prin care intenționează să cumpere până la 891,77 milioane de acțiuni sau echivalentul în certificate de depozit în vederea reducerii capitalului social. Prețul acțiunilor care vor fi răscumpărate este de 0,2 până la 2 lei/unitate.

De asemenea, acționarii FP vor decide dacă aprobă modificarea actului constitutiv al fondului de investiții, precum și bugetul pentru 2016 și creșterea remunerației brute lunare a membrilor Comitetului Reprezentanților la suma de 20.000 lei, începând cu 1 noiembrie 2015, potrivit convocatorului.

viewscnt
Afla mai multe despre
fondul proprietatea
franklin templeton
actionari
aga
agea
mandat