PKO Bank Polski preia divizia din Polonia a Raiffeisen, pentru 218 milioane de dolari

PKO Bank Polski preia divizia din Polonia a Raiffeisen, pentru 218 milioane de dolari
scris 3 nov 2016

PKO Bank Polski, cea mai mare bancă din Polonia în funcție de active, a convenit preluarea integrală a diviziei poloneze a băncii austriece Raiffeisen Bank International, pentru 850 milioane de zloți (218 milioane dolari), relatează MarketWatch.

Banca poloneză va înlocui și finanțarea oferită diviziei de leasing a Raiffeisen de către compania mamă austriacă, scrie News.ro.

Preluarea diviziei băncii austriece de către PKO face parte din strategia guvernului polonez de creștere a cotei de piață a firmelor poloneze în sectorul financiar dominat de bănci din zona euro.

PKO a anunțat joi că achiziția îi permite să își extindă finanțarea către companiile mici și mijlocii.

VIDEO Sfaturi mici, profituri mari. Cum îți poți pune banii să lucreze pentru tine, nu împotriva ta CITEȘTE ȘI VIDEO Sfaturi mici, profituri mari. Cum îți poți pune banii să lucreze pentru tine, nu împotriva ta

Cel mai mare asigurător polonez, PZU, a anunțat anterior că poartă negocieri exclusive pentru preluarea diviziei poloneze a Raiffeisen.

PZU discută și preluarea celei de-a doua mari bănci din Polonia, Bank Pekao, de la banca italiană Unicredit.

Persoane apropiate discuțiilor au declarat pentru Wall Street Journal că PZU, controlată de statul polonez, și UniCredit au convenit principalii parametri ai acordului, prin care va fi vândută o participație de 33%. În acest fel, partea poloneză va dobândi o participație de control asupra instituției financiare.

PZU și UniCredit au confirmat ulterior că discuțile sunt în curs.

viewscnt
Afla mai multe despre
pko bank polski
raiffeisen bank international