PNL cere eliminarea plafonului din Legea dării în plată și exceptarea programului "Prima Casă"

PNL cere eliminarea plafonului din Legea dării în plată și exceptarea programului "Prima Casă"
scris 21 mar 2016

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, că liberalii au convenit să susțină, în dezbaterile din Camera Deputaților asupra Legii dării în plată, eliminarea plafonului privind creditele introdus în Senat, precum și exceptarea programului "Prima Casă" din prevederile legii.

"Suntem pentru eliminarea plafonului stabilit în Senat, pentru un motiv pe care l-am spus public de nenumărate ori. (...) Este un plafon care stabilește o discriminare foarte clară și temerea noastră, că această lege în baza acestui articol poate fi atacată la CCR, este reală", a spus Alina Gorghiu, scrie News.ro

Liderul PNL a precizat că partidul va susține și exceptarea programului "Prima Casă" din prevederile legii. Mai mult, liberalii vor cere măsuri suplimentare pentru a se asigura că legea se va aplica doar titularilor de contract, respectiv cei care au luat casa în scop de domiciliu, pentru a elimina posibilitatea ca de prevederi să beneficieze și "samsarii sau speculatorii".

PNL vrea și ca legea să se aplice în continuare contractelor aflate în derulare, considerând că nu se pune problema retroactivității.

Jiru: Mi-e teamă de amendamentul la darea în plată ca statul să plătească garanția Prima Casă. Dacă vin 50.000 de oameni cu cheile, bugetul plătește 1 mld. euro CITEȘTE ȘI Jiru: Mi-e teamă de amendamentul la darea în plată ca statul să plătească garanția Prima Casă. Dacă vin 50.000 de oameni cu cheile, bugetul plătește 1 mld. euro

Reexaminarea cerută de către președintelui Klaus Iohannis privind proiectul Legii dării în plată va intra în dezbaterile Comisiei juridice a Camerei Deputaților.

În dezbaterile din Senat a fost respins un amendament la proiectul Legii dării în plată prin care erau exceptate de la aplicarea acestei legi creditele contractate cu garanții guvernamentale, cum ar fi Prima Casă. În schimb, darea în plată nu se va face pentru creditele cu o valoare mai mare de 150.000 de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
pnl
darea in plata
alina gorghiu