Portretul regelui Charles al III-lea va apărea pe bancnote din Regatul Unit începând din luna iunie

Portretul regelui Charles al III-lea va apărea pe bancnote din Regatul Unit începând din luna iunie
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 feb 2024

Bancnote cu portretul regelui Charles al III-lea vor intra în circulație în Regatul Unit începând din data de 5 iunie, a anunțat Banca Angliei, la mai mult de un an după ce a dezvăluit designul acestora, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Portretul suveranului britanic va apărea pe bancnote din poliester în valoare de 5, 10, 20 și 50 de lire sterline și vor circula în paralel alături de cele care conțin portretul regretatei regine Elisabeta a II-a, scrie Agerpres.

FOTO Una dintre cele mai înalte clădiri din Londra, un imobil emblematic, va deveni hotel CITEȘTE ȘI FOTO Una dintre cele mai înalte clădiri din Londra, un imobil emblematic, va deveni hotel

Noi bancnote cu portretul regelui Charles al III-lea vor fi imprimate doar pentru a le înlocui pe cele care sunt uzate și pentru a face față unei eventuale creșteri generale a cererii de bancnote, a precizat Banca Angliei.

Instituția londoneză a precizat că această abordare este în conformitate cu recomandările Casei Regale și are ca scop minimizarea impactului financiar și de mediu generat de această schimbare.

Acest lucru înseamnă că noile bancnote ce conțin portretul monarhul în vârstă de 75 de ani, cunoscut pentru campania sa în favoarea protejării mediului înconjurător, vor intra în circulație „în mod gradual”, a adăugat Banca Angliei.

viewscnt
Afla mai multe despre
regatul unit
bancnote