Prețul bitcoin a depășit 48.000 de dolari pe unitate și a atins un nou record, pentru a doua oară într-o săptămână

Prețul bitcoin a depășit 48.000 de dolari pe unitate și a atins un nou record, pentru a doua oară într-o săptămână
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 feb 2021

Prețul bitcoin a depășit, joi, 48.000 de dolari pe unitate, pentru a doua oară într-o săptămână, atingând un nou maxim record, după ce Bank of New York Mellon a anunțat că va oferi servicii de custodie pentru active digitale, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Cea mai valoroasă criptomonedă din lume a atins în timpul tranzacțiilor un record de 48.481 dolari pe unitate, potrivit datelor site-ului de specialitate CoinDesk. Ulterior, bitcoin a fost tranzacționată în urcare cu peste 7%, la aproximativ 47.913 dolari pe unitate, scrie News.ro.

ING Bank România, din nou amendată cu argumentul deficiențelor în prelucrarea datelor personale ale clienților CITEȘTE ȘI ING Bank România, din nou amendată cu argumentul deficiențelor în prelucrarea datelor personale ale clienților

BNY Mellon, cea mai veche bancă din Statele Unite și furnizoare majoră de servicii de custodie, a anunțat joi că va începe să finanțeze bitcoin și alte criptomonede. Compania va permite activelor sub formă de criptomonede să treacă prin aceeași rețea financiară pe care o folosește în prezent pentru dețineri mai tradiționale, cum ar fi obligațiunile Trezoreriei americare și acțiunile.

BNY Mellon nu este singura companie financiară care și-a exprimat sprijinul pentru monedele digitale. Miercuri, Marstercard a anunțat că va oferi sprijin pe rețeaua sa pentru unele criptomonede, în acest an.

De asemenea, producătorul de automobile electrice Tesla a anunțat luni că a cumpărat bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari și că va accepta în curând criptomoneda ca formă de plată.

Prețul bitcoin a crescut cu peste 60% de la începutul acestui an, după ce și-a mărit de patru ori valoarea în 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
criptomoneda