Prețul bitcoin continuă să scadă puternic, pe fondul unui declin generalizat pe piața criptomonedelor

Prețul bitcoin continuă să scadă puternic, pe fondul unui declin generalizat pe piața criptomonedelor
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 2 feb 2018

Bitcoin s-a depreciat puternic pentru a cincea zi consecutivă vineri, în contextul unui declin generalizat pe piața criptomonedelor, cea mai cunoscută monedă virtuală îndreptându-se sprea cea mai slabă săptămână începând cu aprilie 2013.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bitcoin a atins un minim intraday de 7.695 dolari pe unitate la jumătatea zilei, cea mai mică valoare de la mijlocul lunii noiembrie, după care și-a revenit ușor. În jurul orei 15:20, moneda virtuală era cotată la 8.200,79 dolari, în scădere cu 9,5% comparativ cu închiderea de joi.

În ultimele cinci zile, bitcoin a pierdut peste o cincime din valoare, după un declin de aproape 30% pe parcursul primei luni din acest an. Dacă trendul descendent se menține, criptomoneda va consemna cea mai amplă depreciere săptămânală începând cu aprilie 2013, potrivit CoinDesk.

Cash pentru investitorii de portofoliu din piața AeRO. Majoritarul de la Comnord face ofertă de cumpărare. Acțiunile sar cu 50% CITEȘTE ȘI Cash pentru investitorii de portofoliu din piața AeRO. Majoritarul de la Comnord face ofertă de cumpărare. Acțiunile sar cu 50%

Scăderi importante înregistrează și principalii rivali ai bitcoin. Prețul ethereum și ripple a scăzut cu aproximativ 20% vineri, iar bitcoin cash s-a depreciat cu 16,8%.

Capitalizarea celor peste 1.000 de monede virtuale aflate în circulație s-a redus în ultimele 24 de ore cu mai mult de 100 miliarde dolari, de la 486 miliarde dolari la mai puțin de 373 miliarde dolari. Începând cu 8 ianuarie, valoarea de piață a criptomonedelor s-a înjumătățit.

Scăderile din ultimele zile au fost declanșate, în principal, de informații contradictorii privind măsurile de reglementare pregătite de Coreea de Sud, precum și de temerile legate de noi restricții pe piața din China. Decizia Facebook de a interzice publicitatea pentru monede virtuale a influențat și ea prețul bitcoin.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
pret
scadere
capitalizare