Prețul bitcoin se apropie de maximul său istoric

Prețul bitcoin se apropie de maximul său istoric
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 mar 2024

Prețul bitcoin a crescut luni, apropiindu-se și mai mult de maximul său istoric, după ce avansul său a luat o pauză în weekend, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Criptomoneda emblematică a avansat cu aproape 5%, la 66.279,82 dolari pe unitate, conform Coin Metrics. Anterior, a crescut la 66.874,48 dolari pe unitate, cel mai ridicat nivel din noiembrie 2021, scrie News.ro.

Tranzacție: Simtel achiziționează o companie care dezvoltă un parc fotovoltaic cu o putere instalată de 5,35 MWp DC CITEȘTE ȘI Tranzacție: Simtel achiziționează o companie care dezvoltă un parc fotovoltaic cu o putere instalată de 5,35 MWp DC

Ether a avansat cu 1,5%, la 3.525,21 dolari pe unitate.

Ambele monede su înregistrat săptămâna trecută cea mai bună evoluție din aproape un an (bitcoin a câștigat aproximativ 21% și ether 16%), dar și-au întrerupt cursa în weekend, deoarece piața a analizat două zile de ieșiri importante de la Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), care au fost compensate de intrări în alte ETF-uri bitcoin ”nou-născute”.

”Odată cu nașterea acestor noi ETF-uri, marile mișcări tind să aibă loc acum în săptămâna normală de tranzacționare, mai degrabă decât în weekend”, a spus Antoni Trenchev, cofondatorul platformei de criptomonede Nexo.

El a adăugat că ”Ceea ce vedem astăzi... ar putea fi o reluare a săptămânii trecute, când bitcoin a crescut cu 10.000 de dolari în câteva zile”.

La 66.000 dolari pe unitate, bitcoin este cu aproximativ 4% sub recordul său intraday din noiembrie 2021, de 68.982,20 dolari pe unitate.

Unii analiști au sugerat că, deși ar putea continua să crească pe termen scurt, bitcoin s-ar putea să se tempereze în următoarele câteva săptămâni, pe măsură ce marjele de profit nerealizate se apropie de niveluri extreme.

Prețul realizat al Bitcoin este de aproximativ 42.700 dolari pe unitate, potrivit CryptoQuant.

Cu toate acestea, investitorii pe termen lung sunt încrezători că o combinație între cererea în creștere pentru bitcoin, prin noile fonduri tranzacționate la bursă din SUA, și o ofertă mai strânsă, așteptată după evenimentul de înjumătățire din aprilie, va împinge prețul bitcoin la un nou maxim istoric.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
criptomoneda