Profit Financial.forum - Andrei Dudoiu, Managing Partner Seedblink: Din cele peste 100 de companii pe care le avem pe platformă, doar 3 dau semne de a-și închide porțile în acest moment

Profit Financial.forum - Andrei Dudoiu, Managing Partner Seedblink: Din cele peste 100 de companii pe care le avem pe platformă, doar 3 dau semne de a-și închide porțile în acest moment
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 nov 2023

Seedblink, platformă românească de investiții pentru companii de tehnologie, a atras în cei patru ani de existență aproximativ 50 de milioane de euro de la investitori.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

„Mulți sunt antreprenori sau angajați din middle și top management în corporații care vor să își diversifice portofoliul de investiții. Noi am oferit acces la o clasă diferită de investiții, de active mai riscante. Peste 90% din investițiile noastre sunt făcute de VC-uri”, spune, la conferința Profit Financial.forum, Andrei Dudoiu, Managing Partner Seedblink.

Seedblink este și printre primele platforme autorizate la nivel european.

„Acum un an am achiziționat o platformă din Olanda de equity crowdfunding pentru a avea acces la o comunitate de investitori din acea zona a Europei. Avem birouri în mai multe țări, în Bulgaria, Atena, Benelux și deschidem birou la Viena de la 1 ianuarie”, mai spune acesta.

Compania are active în administrare în valoare de 800 de milioane de euro. 

„Sunt cam 10 companii care ridică finanțare prin noi, 4 din România, 2 din Olanda, 2 din Grecia, 1 din Spania, 1 din Franța, 1 din Portugalia și 1 din Bulgaria. Deci avem acest ADN european deja”, adaugă el.

Profit Financial.forum – Mihai Purcărea (AAF): Ținta de 1 milion de clienți pentru fondurile de investiții este sustenabilă pe un termen de 2-3 ani CITEȘTE ȘI Profit Financial.forum – Mihai Purcărea (AAF): Ținta de 1 milion de clienți pentru fondurile de investiții este sustenabilă pe un termen de 2-3 ani

În primăvara acestui an, Seedblink a contribuit cu 25% din runda de seed ridicată de startup-ul IT românesc FlowX.AI în valoare de 35 de milioane de dolari.

„Cam 90% din startup-uri eșuează. În domeniul tehnic raportul e un pic mai bun, poate spre 30% rămân în picioare. Dar, din investițiile din portofoliu pe această clasă de active, statistica arată că o companie din zece din portofoliul tău cu care reușești să ai succes îți poate acoperi pierderile din toate celelalte 9”, afirmă Andrei Dudoiu.

„Noi de la început am construit un tool de educație pentru investitori recomandându-le să-și construiască portofolii și să nu țintească o singură companie. În cazul nostru, din cele peste 100 de companii pe care le avem pe platformă, doar 3 dau semne de a-și închide porțile în acest moment”, adaugă acesta.

viewscnt
Afla mai multe despre
andrei dudoiu
seedblink