Profitul net al HSBC a scăzut cu 40% în trimestrul doi, la 2,6 miliarde dolari

Profitul net al HSBC a scăzut cu 40% în trimestrul doi, la 2,6 miliarde dolari
scris 3 aug 2016

Profitul net al băncii britanice HSBC a scăzut cu 40% în trimestrul al doilea, la 2,6 miliarde de dolari, pe fondul ”incertitudinilor considerabile” din prima jumătate a anului, relatează MarketWatch.

HSBC intenționează să cheltuiască până la 2,5 de miliarde de dolari în semestrul al doilea, pentru răscumpărarea de acțiuni, în urma vânzării cu succes a diviziei din Brazilia, în luna iulie. Programul de răscumpărare a titlurilor va reprezinta circa jumătate din capitalul eliberat prin vânzarea diviziei braziliene, potrivit băncii.

Programul de răscumpărare va avea loc în condițiile îngrijorărilor legate de strategia băncii în Asia și a întrebărilor legate de efectele votului pro-Brexit, scrie News.ro.

În schimb, HSBC a renunțat la ținta de profit pentru 2017 și la majorarea dividendelor.

BCR reduce avansul la credite ipotecare, dar numai pentru case din anumite orașe. Care sunt localitățile CITEȘTE ȘI BCR reduce avansul la credite ipotecare, dar numai pentru case din anumite orașe. Care sunt localitățile

Cererea de credite a scăzut din cauza temerilor legate de creșterea economiei chineze și a incertitudinilor provocate de rezultatul referendumului britanic, a declarat miercuri președintele HSBC, Douglas Flint.

Veniturile au scăzut în în trimestrul al doilea cu 15%, la 14,5 milairde de dolari, depășind așteptările analiștilor.

Cheltuielile operaționale au fost de 10,4 miliarde de dolari, peste așteptările analiștilor, de 9,2 miliarde de dolari.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
hsbc