Profiturile băncilor americane au scăzut ca urmare a provizioanelor uriașe constituite pentru posibilele pierderi provocate de pandemie

Profiturile băncilor americane au scăzut ca urmare a provizioanelor uriașe constituite pentru posibilele pierderi provocate de pandemie
scris 24 feb 2021

 

Profiturile băncilor americane au scăzut cu 36,5% în 2020, față de anul anterior, acestea constituind provizioane urșiare pentru acoperirea posibilelor pierderi provocate de pandemia de coronavirus, dar sectorul bancar a dat semne de redresare în trimestrul patru, pe măsură ce economia a început să își revină, potrivit unui raport publicat marți de agenția Federal Deposit Insurance Corporation, transmite Reuters.

Sectorul bancar a raportat profituri în valoare de 147,9 miliarde de dolari în 2020, în scădere accentuată față de profiturile record obținute în 2020, scrie News.ro.

Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online? CITEȘTE ȘI Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online?

Cu toate acestea, profiturile bancare au crescut cu 9,1% în trimestrul patru, la 59,9 miliarde de dolari, comparativ cu anul precedent, băncile reducând din rezervele constutite pentru posibilele pierderi.

Președinta FDIC, Jelena McWilliams, a spus că noile date arată că, în pofida scăderii profiturilor, băncile și-au dovedit soliditatea în contextul pandemiei.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

”Industria bancară își menține un nivel solid al capitalului și al lichidităților, ceea ce poate preveni posibilele pierderi viitoare”, a afirmat McWilliams într-o declarație pregătită.

Președintele Rezervei Federale, Jerome Powell, a declarat separat, în Congresul SUA, că banca centrală discută încă dacă să reintroducă cerințe stricte de capital pentru bănci.

VIDEO Un duplex de la nivelul superior al unui complex rezidențial nou din Brașov, cu panoramă superbă către Tâmpa și zona istorică CITEȘTE ȘI VIDEO Un duplex de la nivelul superior al unui complex rezidențial nou din Brașov, cu panoramă superbă către Tâmpa și zona istorică

Fed a relaxat în luna aprilie unele dintre restricțiile referitoare la îndatorare pentru băncile mari, dar facilitatea va expira la sfârșitul lunii martie.

Noile date arată fluctuațiile mari care au avut loc în industria bancară în 2020, când companiile au pus deoparte miliarde de dolari pentru a se proteja de impactul economic al pandemiei, reușind să își reducă pierderile în a doua jumătate a anului.

Succesul Wörwag Pharma: de la farmacie la companie farmaceutică internațională CITEȘTE ȘI Succesul Wörwag Pharma: de la farmacie la companie farmaceutică internațională

Pierderile din provizioane au scăzut cu 76,5% la sfârșitul anului 2020, comparativ cu sfârșitul anului 2019, la 11,4 miliarde de dolari, cel mai scăzut nivel după 1995.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
banci sua
profit