Proiectul Libra s-a angajat să își continue activitatea și a selectat cinci membri ai consiliului său de administrație

Proiectul Libra s-a angajat să își continue activitatea și a selectat cinci membri ai consiliului său de administrație
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 oct 2019

Susținătorii proiectului criptomonedei Libra al Facebook s-au angajat luni să își continue planurile și au selectat cinci membri ai consiliului de administrație, chiar dacă mai mulți membri au decis să se retragă, ultimul caz fiind cel al companiei de rezervări online pentru vacanțe Booking Holding, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Este o corecție, nu un regres”, a declarat Dante Disparte, directorul pentru politici și comunicare al Libra Association, ai cărei 21 de membri rămași au participat la reuniunea lor inaugurală, la Geneva, scrie News.ro.

Proprietarul Priceline, Kayak și Booking.com a confirmat luni că s-a retras din grupul care încearcă să aducă monedele digitale în principalele tranzacții de comerț online.

O nouă victimă la prelucrarea datelor cu caracter personal: Elefant.ro. \ CITEȘTE ȘI O nouă victimă la prelucrarea datelor cu caracter personal: Elefant.ro. "Pârât" că a trimis mesaje comerciale prin e-mail

Libra a pierdut vineri susținătorii din sectorul global al plăților, când Mastercard și Visa s-au retras din Libra Association. Ebay, startup-ul din domeniul serviciilor financiare prin intermediul tehnologiei Stripe și compania de plăți Mercado Pago s-au retras la rândul lor.

Retragerile au avut loc în urma avertismentelor din partea politicienilor și autorităților de reglementare potrivit cărora Libra riscă să destabilizeze sectorul financiar mondial, subminând confidențialitatea datelor utilizatorilor și facilitând spălarea de bani.

Aceste retrageri au avut loc după plecarea PayPal din Libra Association la începutul acestei luni, Astfel, Facebook rămâne fără sprijinul principalelor companii de servicii de plăți pentru proiectul libra, care ar urma să fie lansat în iunie 2020.

Disparte a recunoscut că problemele legate de reglementarea Libra ar putea duce la amânarea datei de lansare,

La reuniunea de la Geneva, membrii au convenit articolele interimare ale asociației, care prevăd modul în care va fi guvernată organizația, așa cum prevede legislația elvețiană, potrivit documentelor oferite de Libra Association.

UniCredit: Ratele negative se aplică doar pentru depozitele de peste un milion de euro CITEȘTE ȘI UniCredit: Ratele negative se aplică doar pentru depozitele de peste un milion de euro

Majoritatea deciziilor vor necesita votul majorătiții consiliului de guvernare al grupului, în timp ce modificările legate de membri sau de managementul rezervelor vor necesita o supermajoritate de două treimi.

Grupul a ales cinci persoane în consiliul de administrație, între care se află David Marcus din partea Facebook, precum și reprezentanți ai PayU, firma de investiții Andreessen Horowitz, compania de blockchain Xapo Holdings Limited și organizația non-profit Kiva Microfunds.

Alți membri importanți ai asociației sunt Vodafone Group, Uber Technologies și Lyft.

Singura firmă de plăți rămasă în asociație este compania olandeză PayU, care, potrivit site-ului său, nu este prezentă în Statele Unite, Canada și mari părți din Africa și Orientul Mijlociu.

Retragerea firmelor financiare majore înseamnă că Facebook nu se mai poate baza pe sprijinul unei companii globale pentru a-i ajuta pe consumatori să își transfere valuta în Libra și să faciliteze tranzacțiile. Acesta este un nou obstacol care blochează eforturile Facebook de a convinge autoritățile de reglementare și politicienii de siguranța monedei virtuale Libra.

Franța a anunțat luna trecută că va bloca funcționarea Libra în Europa, în timp ce Banca Angliei a impus condiții dificile înainte de lansare.

Președintele Rezervei Federale (Fed) americane, Jerome Powell, a declarat că s-ar putea ca proiectul să nu avanseze înainte de a fi eliminate motivele de îngrijorare.

Libra va fi susținută de rezerve de active reale, între care depozite bancare și titluri guvernamentale pe termen scurt, și va fi supravegheată de Libra Association.

Structura are rolul să asigure încrederea și să stabilizeze volatilitatea prețurilor care afectează celelalte criptomonede și le face nepotrivite pentru comerț și plăți.

viewscnt
Afla mai multe despre
libra
facebook