Raiffeisen Bank a înregistrat o creștere de peste 91% a profitului net în primele nouă luni

Raiffeisen Bank a înregistrat o creștere de peste 91% a profitului net în primele nouă luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 nov 2018

Raiffeisen Bank a anunțat, miercuri, că a înregistrat, în România, un avans de 91,5% al profitului net în primele nouă luni, față de aceeași perioadă a anului trecut, până la 718 milioane de lei (154,2 milioane de euro), în contextul avansului portofoliului de credite.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Motorul principal al acestei evolutii a continuat să fie activitatea de creditare, potrivit băncii. Astfel, portofoliul de credite nete a fost de 24,51 miliarde de lei, o creștere de 19% (an la an), iar cota de piață a băncii pe credite a ajuns la 10%, scrie News.ro.

ING: România, Cehia, Polonia și Ungaria, posibil afectate de scăderea sumelor de bani trimise de expați, după Brexit CITEȘTE ȘI ING: România, Cehia, Polonia și Ungaria, posibil afectate de scăderea sumelor de bani trimise de expați, după Brexit

Activele totale ale Raiffeisen Bank au ajuns la 39,15 miliarde lei după primele nouă luni, o creștere de 15% față de aceeași perioadă a anului trecut. În plus, în primele noua luni, veniturile băncii au fost de peste 1,85 miliarde lei, cu 24% mai mult decât în aceeași perioadă a anului 2017, potrivit băncii.

”Cheltuielile operaționale ale băncii au crescut la 930 milioane de lei, față de 887 milioane de lei, cât erau în septembrie 2017, o creștere de 5%. Cheltuielile operaționale sunt în creștere ușoară din cauza investițiilor în infrastructură și IT, a creșterii costului cu forța de muncă, precum și a inflației, care devine un factor notabil”, se arată în comunicat.

Rata creditelor neperformante a scăzut la 4,3% la finalul trimestrului al treilea din 2018 (7,7% la 30 septembrie 2017), iar depozitele clienților au crescut cu 16% (an la an).

viewscnt
Afla mai multe despre
raiffeisen bank
profit