Raiffeisen Bank a înregistrat o creștere de peste 91% a profitului net în primele nouă luni

Raiffeisen Bank a înregistrat o creștere de peste 91% a profitului net în primele nouă luni
scris 14 nov 2018

Raiffeisen Bank a anunțat, miercuri, că a înregistrat, în România, un avans de 91,5% al profitului net în primele nouă luni, față de aceeași perioadă a anului trecut, până la 718 milioane de lei (154,2 milioane de euro), în contextul avansului portofoliului de credite.

Motorul principal al acestei evolutii a continuat să fie activitatea de creditare, potrivit băncii. Astfel, portofoliul de credite nete a fost de 24,51 miliarde de lei, o creștere de 19% (an la an), iar cota de piață a băncii pe credite a ajuns la 10%, scrie News.ro.

ING: România, Cehia, Polonia și Ungaria, posibil afectate de scăderea sumelor de bani trimise de expați, după Brexit CITEȘTE ȘI ING: România, Cehia, Polonia și Ungaria, posibil afectate de scăderea sumelor de bani trimise de expați, după Brexit

Activele totale ale Raiffeisen Bank au ajuns la 39,15 miliarde lei după primele nouă luni, o creștere de 15% față de aceeași perioadă a anului trecut. În plus, în primele noua luni, veniturile băncii au fost de peste 1,85 miliarde lei, cu 24% mai mult decât în aceeași perioadă a anului 2017, potrivit băncii.

”Cheltuielile operaționale ale băncii au crescut la 930 milioane de lei, față de 887 milioane de lei, cât erau în septembrie 2017, o creștere de 5%. Cheltuielile operaționale sunt în creștere ușoară din cauza investițiilor în infrastructură și IT, a creșterii costului cu forța de muncă, precum și a inflației, care devine un factor notabil”, se arată în comunicat.

Rata creditelor neperformante a scăzut la 4,3% la finalul trimestrului al treilea din 2018 (7,7% la 30 septembrie 2017), iar depozitele clienților au crescut cu 16% (an la an).

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
raiffeisen bank
profit