Reprezentantă SEC: Este nevoie urgentă de reglementări clare pentru criptomonede, care încep să fie folosite de companii precum Tesla și Mastercard

Reprezentantă SEC: Este nevoie urgentă de reglementări clare pentru criptomonede, care încep să fie folosite de companii precum Tesla și Mastercard
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 feb 2021

Este nevoie urgentă de reglementări clare pentru criptomonede, care încep să fie folosite de companii precum Tesla, Mastercard și BNY Mellon ca o clasă de active alternative, a declarat Hester Peirce, comisar republican al Comisiei americane pentru bursă și valori mobiliare (SEC), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Peirce a mai spus într-un interviu că este prematur să fie trasă o concluzie referitoare la creșterea acțiunilor GameStop și a altor companii, determinată de investitorii mici de pe rețeaua “Reddit, dar consideră că este ”minunat” că o nouă generație de investitori poate participa pe piață, scrie News.ro.

eMAG Academy, școala care te învață ABC-ul online-ului. Top 10 cei mai studioși cursanți CITEȘTE ȘI eMAG Academy, școala care te învață ABC-ul online-ului. Top 10 cei mai studioși cursanți

Supranumită de către entuziaștii criptomonedelor drept “Crypto Mom”, datorită sprijinului acordat acestei clase de active, Peirce a susținut de mult timp ca autoritățile de reglementare să creeze reguli clare care să permită activelor cripto să se dezvolte fără să existe teama că încalcă legea.

”Nu este doar faptul că au existat de ceva timp apeluri pentru claritate și că o administrație nouă aduce șansa unei abordări proaspete, dar este și un moment în care se pare că și alții din piață au o nouă abordare,

Bitcoin a atuns niveluri record în aceastp lună, după e producătorul de automobile electrice Tesla a anunțat că a investit 1,5 miliarde de dolari în criptomonedă, în timp ce BNY Mellon a informat că îi va ajuta pe clienți să dețină, transfere și să emită active digitale.

Mastercard își va deschide rețeaua sa pentru unele criptomonede.

”Aceste anunțuri măresc necesitatea să luăm măsuri în acest domeniu, pentru a oferi mai multă claritate”, a spus Peirce.

Piața a intrat  în criză luna trecută, când utilizatorii Reddit care tranzacționează pe platforme de vânzare cu amănuntul cu preț redus s-au coalizat pentru a crește prețurile acțiunilor GameStop și ale altor acțiuni, împotriva fondurilor speculative care au pariat împotriva acțiunilor respective.

Volatilitatea rezultată a declanșat cereri de marje masive din partea caselor de cliring care garantează tranzacțiile, determinând mai multe platforme de vânzare cu amănuntul să suspende cumpărarea acțiunilor afectate.

Incidentul a stârnit indignare în rândul parlamentarilor democrați și republicani.

Vlad Tenev, CEO al platformei de tranzacționare Robinhood, Ken Griffin, CEO al fondului de hedging Citadel și alții implicați în această saga vor depune mărturie în fața Congresului, joi.

SEC examinează ”gama” de probleme, inclusiv volatilitatea pieței, rolul brokerilor cu amănuntul și modul în care a funcționat piața post-tranzacționare, a spus Peirce.

”A vedea noi investitori participând la piețe este un lucru bun și, bineînțeles, dorim ca aceștia să fie educați și sceptici”, a spus ea, adăugând că o gamă largă de participanți la piață ar putea ajuta la îmbunătățirea formării prețurilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
criptomonede
sec