Rezervele valutare ale Chinei au ajuns la 3.226 miliarde de dolari

Rezervele valutare ale Chinei au ajuns la 3.226 miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 mar 2024

Rezervele valutare ale Chinei au crescut în mod surprinzător în luna februarie, arată datele oficiale publicate joi chiar dacă dolarul american s-a apreciat în raport cu alte valute importante, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Administrația de Stat pentru Schimb Valutar (SAFE), entitatea responsabilă de gestionarea rezervelor valutare și de aur ale Chinei, a informat că rezervele valutare ale Chinei au crescut cu 6,5 miliarde de dolari, sau 0,2%, într-o lună, până la 3.226 miliarde de dolari, peste cifra de 3.205 miliarde de dolari prognozată de analiștii intervievați de Reuters.

Rezerva Federală a SUA nu este încă pregătită să reducă dobânzile CITEȘTE ȘI Rezerva Federală a SUA nu este încă pregătită să reducă dobânzile

Pe parcursul lunii trecute, yuan-ul chinez s-a depreciat cu 0,25% în raport cu dolarul, în timp ce moneda americană a crescut cu 0,6% în raport cu un coș de valute, scrie Agerpres.

De asemenea, Banca Centrală a Chinei a continuat să cumpere aur în luna februarie, pentru a 16-a lună consecutivă, continuând un șir de achiziții care au ajutat metalul galben să atingă o cotație record.

Datele oficiale publicate joi arată că, la finele lunii februarie, rezervele de aur ale Chinei au ajuns la 72,58 milioane de uncii, echivalentul a 2.257 de tone, de la 72,19 milioane uncii la finele lunii ianuarie. Valoarea rezervelor de aur ale Chinei a urcat la 148,64 miliarde de dolari la finele lunii februarie, de la 148,23 miliarde de dolari la finele lui ianuarie.

Acțiunile TTS se corectează agresiv pe cele mai mari tranzacții ale zilei de la BVB CITEȘTE ȘI Acțiunile TTS se corectează agresiv pe cele mai mari tranzacții ale zilei de la BVB

Prețul spot al aurului a atins un nou maxim istoric săptămâna aceasta, pe măsură ce piețele financiare mizează pe posibilitatea ca Rezerva Federală americană să majoreze dobânzile abia la finalul acestui an. La aceasta se adaugă achizițiile de aur ale băncilor centrale, în special a celei chineze, care au impulsionat și ele cotațiile la aur.

viewscnt
Afla mai multe despre
valuta
china