România a încasat o nouă tranșă din PNRR, de 1,9 miliarde euro

România a încasat o nouă tranșă din PNRR, de 1,9 miliarde euro
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 13 ian 2022

Guvernul a încasat astăzi a doua tranșă din fondurile prevăzute în cadrul Planului de redresare și reziliență (PNRR), în sumă de 1,9 miliarde euro, a anunțat Comisia Europeană.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Această sumă a fost plătită sub formă de prefinanțare pentru componenta de împrumut a PNRR și vine în completarea primei tranșe a prefinanțării, pe partea de granturi, în valoare de peste 1,8 miliarde euro, virată la începutul lunii decembrie.

Inflația din SUA a atins un nou maxim al ultimilor 40 de ani CITEȘTE ȘI Inflația din SUA a atins un nou maxim al ultimilor 40 de ani

Acordurile de împrumut și de grant au fost semnate separat din motive procedurale legate de schimbările din guvernul român din toamna anului 2021, notează Comisia.

România a primit, în total, peste 3,7 miliarde euro, 13% din pachetul total în cadrul Facilității pentru redresare și reziliență. România ar urma să primească un total de 29,2 miliarde de euro, inclusiv 14,2 miliarde de euro sub formă de granturi și 14,9 miliarde de euro sub formă de împrumuturi, pe toată durata de aplicare a planului său.

viewscnt
Afla mai multe despre
pnrr
comisia europeana
imprumut romania
bani pnrr