Rusia pare să fi evitat vineri un default suveran istoric prin plata în ultimul moment a unor obligațiuni în dolari

Rusia pare să fi evitat vineri un default suveran istoric prin plata în ultimul moment a unor obligațiuni în dolari
scris 30 apr 2022

Rusia pare să fi evitat vineri un default suveran istoric, exploatându-și rezervele interne și încercând să facă plăți restante în dolari pentru obligațiile sale internaționale, transmite CNBC, preluat de News.ro.

Vineri mai devreme, Ministerul de Finanțe al Rusiei a declarat că a încercat să plătească în dolari - o întorsătură dramatică după ce țara a încercat anterior să facă plăți pentru obligațiunile sale denominate în dolari în ruble rusești.

Inflația din zona euro a urcat la un nivel record pentru a șasea lună consecutiv CITEȘTE ȘI Inflația din zona euro a urcat la un nivel record pentru a șasea lună consecutiv

Ministerul a declarat că a efectuat o plată de 564,8 milioane de dolari pentru o emisiune de euroobligațiuni din 2022 și o plată de 84,4 milioane de dolari pentru o emisiune de euroobligațiuni din 2042, potrivit Reuters, ambele în dolari – ceea ce a fost stipulat inițial în acordurile de îndatorare.

Se pare că fondurile au fost direcționate către filiala din Londra a Citibank, dar nu este clar dacă vor ajunge la destinatarii lor.

Musk a vândut acțiuni la Tesla de 8,4 miliarde de dolari, în timp ce încearcă să-și asigure banii pentru a cumpăra Twitter CITEȘTE ȘI Musk a vândut acțiuni la Tesla de 8,4 miliarde de dolari, în timp ce încearcă să-și asigure banii pentru a cumpăra Twitter

Plățile urmau să fie efectuate în aprilie și au intrat într-o perioadă de grație de 30 de zile înainte de neplata oficială, pe 4 mai.

Obligațiunile guvernamentale rusești au crescut vineri după-amiază în urma știrilor de la Ministerul de Finanțe. Dar observatorii apropiați de la Moscova, precum Timothy Ash, strateg pentru piețele emergente la BlueBay Asset Management, nu erau siguri dacă țara va fi în continuare capabilă să evite un default.

ULTIMA ORĂ Fondul Proprietatea va putea lista la bursa de la Londra un pachet mai redus din participația deținută la Hidroelectrica, circa 1,5%. Reacția Fondului. Forma VECHE și cea NOUĂ a regulamentului CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Fondul Proprietatea va putea lista la bursa de la Londra un pachet mai redus din participația deținută la Hidroelectrica, circa 1,5%. Reacția Fondului. Forma VECHE și cea NOUĂ a regulamentului

”Comitetul CDS [comitetul de determinare a instrumentelor financiare derivate de credit] a decis deja că este default, așa că este ceva extraordinar... obligațiunile au crescut puternic... nebunesc”, a spus el într-o notă semnal, vineri după-amiază.

Un înalt oficial american a declarat vineri mai târziu că Rusia nu a mobilizat bani prin sistemul american și că plățile implicau fonduri noi.

FOTO DNA - Primarul \ CITEȘTE ȘI FOTO DNA - Primarul "Piedone", urmărit penal

”Principala preocupare a fost că vor folosi fonduri care sunt imobilizate în SUA sau vor folosi banii pe care i-au folosit pentru a susține rubla și efortul de război. Se pare că a venit din acea grămadă de bani pentru că nu am autorizat nicio tranzacție care implică fondurile imobilizate în SUA”, a spus oficialul, potrivit Reuters.

Un purtător de cuvânt al Biroului de Control al Activelor Străine al Departamentului de Trezorerie al SUA, sau OFAC, nu a fost disponibil imediat pentru comentarii atunci când a fost contactat de CNBC.

viewscnt
Afla mai multe despre
datorii rusia
datorie suverana rusia
default rusia
sanctiuni rusia