SAI Patria Asset Management va fi noul administrator al ETF BET Tradeville

SAI Patria Asset Management va fi noul administrator al ETF BET Tradeville

Sursa foto: Wrangler / dreamstime.com

Profit.ro
Profit.ro
scris 25 mar 2021

SAI Patria Asset Management urmează să înlocuiască SAI Tradeville Asset Management ca societate de administrare a fondului deschis de investiții ETF BET Tradeville. Operațiunea de preluare a administrării a fost avizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Strategia de investiții, structura și caracteristicile fondului nu se modifică în urmă acestei tranzacții. Astfel, politica de investiții va rămâne neschimbată, fondul continuând să urmărească structura indicelui de referință BET, oferind investitorilor expunere pe companiile listate la bursă din structura acestuia și reinvestind dividendele.

VIDEO PROFIT TV - Să ajutăm business-ul. Bodea, Adrem: România are ocazia unică în 100 de ani de a-și moderniza infrastructura critică energetică. Principalele piedici CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT TV - Să ajutăm business-ul. Bodea, Adrem: România are ocazia unică în 100 de ani de a-și moderniza infrastructura critică energetică. Principalele piedici

SSIF TradeVille va rămâne implicată activ în proiect și va continua să fie market maker și participant autorizat pentru fond. Ulterior finalizării preluării, denumirea fondului se va modifică în ETF BET Patria-Tradeville, reflectând parteneriatul dintre cele două companii. De asemenea, la momentul preluării de către SAI Patria Asset Management, Depozitarul fondului, comisionul de administrare, precum și comisioanele de emisiune/răscumpărare aferente ETF BET Patria-Tradeville vor rămâne neschimbate.

În data de 7 aprilie (reprezentând termenul legal de 15 zile calendaristice de la publicarea notei de informare a investitorilor) emisiunea și răscumpărarea unităților de fond ETF BET Tradeville vor fi suspendate pentru o scurtă perioadă de timp, conform reglementărilor aplicabile, în vederea efectuării transferului complet al activelor și documentelor fondului către SĂI Patria Asset Management. Perioada de suspendare se va încheia în momentul în care Autoritatea de Supraveghere Financiară autorizează modificările determinate de schimbarea administratorului în documentele fondului.

Modalitatea prin care antreprenorii români își pot promova produsele către sute de mii de persoane CITEȘTE ȘI Modalitatea prin care antreprenorii români își pot promova produsele către sute de mii de persoane

ETF BET Tradeville, listat la Bursa de Valori București, a debutat pe piața de capital la 29 august 2012 la prețul de 5 lei/unitate. În prezent, ETF BET Tradeville se tranzacționează la bursă în jurul valorii de 14,6 lei/acțiune. În perioada care a trecut de la listare, ETF BET Tradeville a înregistrat un randament total de aproape 200%, echivalent unui randament mediu anual compus de peste 13%.

SAI Patria Asset Management este o societate de administrare a investițiilor parte a grupului Patria Bank. Compania administrează o gama de fonduri deschise de investiții cu profile variate. Fondurile Patria oferă investitorilor alternative moderne de plasare a economiilor în acțiuni, obligațiuni, titluri de stat și alte instrumente financiare, prin intermediul unor strategii administrate de specialiști cu experiență îndelungată pe piață de capital.

Înființată în 1998, SAI Tradeville Asset Management este o societate de administrare a investițiilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
tradeville
sai patria