Sapin: BCE nu manipulează niciodată cursul euro din motive comerciale sau competitive

Sapin: BCE nu manipulează niciodată cursul euro din motive comerciale sau competitive
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 feb 2017

Banca Centrală Europeană nu încearcă niciodată să manipuleze cursul euro din motive comerciale sau competitive, a afirmat ministrul francez de Finanțe Michel Sapin într-un interviu apărut luni în publicația germană Handelsblatt, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Consilierul principal pe probleme comerciale al președintelui american Donald Trump, Peter Navarro, a spus în această lună că Germania se folosește de cursul de schimb în scopuri comerciale, scrie News.ro.

Cancelarul german Angela Merkel s-a numărat între oficialii care au respins astfel de comentarii.

Aceste atacuri nu au sens dintr-un număr de motive, a spus Sapin. El a arătat că euro este tranzacționat liber, iar BCE ia deciziile de politică monetară independent de statele membre.

”BCE nu încearcă niciodată să manipuleze cursul euro pentru a atinge obiective comerciale sau concurențiale. Euro este moneda întregii zone euro. La nivel internațional, ceea ce contează este surplusul întregii zone euro, nu doar al Germaniei”, a spus Sapin.

Producția de electricitate nu mai poate acoperi consumul intern, România este obligată să importe curent din Ucraina, Ungaria și Serbia CITEȘTE ȘI Producția de electricitate nu mai poate acoperi consumul intern, România este obligată să importe curent din Ucraina, Ungaria și Serbia

Sapin și-a exprimat speranța că Trump va înțelege repede când de avantajoase și importante sunt legăturile cu Uniunea Europeanp pentru bunăstarea Statelor Unite.

El a arătat că oficialii UE încă încearcă să accelereze creșterea în blocul comunitar și să promoveze reforme structurale în unele state, dar că este imoprtant și ca țări ca Germania să mărească investițiile.

Referitor la Franța, Sapin a reiterat că investitorii vor pierde bani dacă vor miza pe victoria liderului Frontului Național de extremă-dreapta Marine Le Pen în alegerile prezidențiale din primăvară.

Despre Frontul Național a apreciat că nu este un partid populist și unul în afara consensului democratic, în afara valorilor pe care le promovează Franța.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca centrala europeana
michel sapin