Scădere puternică a indicilor bursieri de pe Wall Street, trași în jos de titlurile companiilor de tehnologie

Scădere puternică a indicilor bursieri de pe Wall Street, trași în jos de titlurile companiilor de tehnologie
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 sep 2020

Acțiunile de pe Wall Street au scăzut puternic marți, trase în jos de titlurile companiilor de tehnologie care au împins Nasdaq Composite în teritoriul de corecție, în timp ce S&P 500 a înregistrat cea mai slabă evoluție pe parcursul a trei zile din ultimele luni. Acțiunile producătorului de automobile electrice Tesla au scăzut accentuat, cu 21,1%, cel mai mare declin înregistrat vreodată, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele Nasdaq Compozite a coborât marți cu 4,1%, iar în ultimele trei zile cu 10%, consemnând cea mai slabă evoluție după luna august, scrie News.ro.

Indicele Dow Jones Industrial a scăzut cu 2,3%, iar S&P 500 cu 2,8%. S&P 500 a scăzut cu aproape 7% în ultimele trei zile, cl mai amplu declin înregistrat din iunie.

Numărul 2 în Nissan, susținut de Renault, va fi și președinte al Nissan SUA. Marca japoneză va amâna producția noului Qashqai CITEȘTE ȘI Numărul 2 în Nissan, susținut de Renault, va fi și președinte al Nissan SUA. Marca japoneză va amâna producția noului Qashqai

Acțiunile Apple au scăzut cu 6,7%, conducând declinul titlurilor din sectorul tehnologiei. În ultimele trei ședințe de tranzacționare , titlurile Apple au coborât cu peste 14%. Potrivit Bespoke Investment Group, aceasta este cea mai slabă evoluție pe parcursul a trei zile a acțiunilor Apple din octombrie 2008.

Titlurile Facebook și Amazon au scăzut fiecare cu peste 4%. Acțiunile Microsoft au pierdut 6,7%, Netflix au închis în declin cu 1,8%, Alphabet cu 3,6%, iar Zoom Video cu 5,1%. Componenta sectorului tehnologiei din cadrul S&P 500 a coborât cu 4,6% și a încheiat tranzacțiile de marți cu peste 11% sub un maxim absolut atins pe 2 septembrie.

”Evaluările mari ale acțiunilor cu mega-capitalizări au depășit cu mult nivelurile istorice”, a declarat Bruce Bittles, analist ef pentru investiții la Baird.

”Indicatorii tehnici – marja ridicată a datoriilor, fondurile mutuale investite în totalitate, volumul record al opțiunilor call, toate indică un optimism exagerat al pieței care sugerează deseori probabilitatea consolidării/corecției”, a spus acesta.

Acțiunile Softbank au scăzut luni cu 7% în Japonia, după ce grupul a fost identificat drept un cumpărător major care a investit miliarde în acțiunile companiilor de tehnologie, care ar putea scădea însă dacă Softbank îi va reduce investițiile în acestea.

Acțiunile producătorilor de semiconductori au scăzut din cauza tensiunilor comerciale dintre SUA și China. Titlurile Nvidia și Micron au coborât cu 5,6%, respectiv cu 3,2%, iar cele ale Applied Materials cu 8,7%. Titlurile Advanced Micro Devices s-au retras cu 4%, iar cele ale VanEck Vectors Semiconductor ETF cu 4,4%.

China a acuzat SUA de bullying, lansând marți o inițiativă globală privind securitatea datelor. În acest timp, Washingtonul continuă să exercite presiuni asupra celor mai mari companii chineze de tehnologie și să ceară țărilor să le blocheze. Președintele Donld Trump a exprimat recent ideea de a decupla economia americană de cea a Chinei.

Săptămâna trecută, Wall Street a înregistrat primul declin din ultimele șase săptămâni, după o inversare a tendinței acțiunilor marilor companii de tehnologie. Scăderile puternice ale acțiunilor Amazon, Apple, Microsoft și Facebook, liderii pieței în 2020, a făcut ca indicele Nasdaq Compozite să înregistreze cea mai slabă evoluție săptămânală după data de 20 martie. Indicii Dow și S&P 500 au consemnat cele mai mari pierderi săptămânale după luna iunie.

viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
actiuni
bursa