Schimbări în structura Saxo Bank: Geely Group devine acționar majoritar, intră în companie și Sampo plc

Schimbări în structura Saxo Bank: Geely Group devine acționar majoritar, intră în companie și Sampo plc
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 oct 2017

Acționarii Saxo Bank Group, companie de tranzacționare multi-active din domeniul financiar-tehnologie, au primit o ofertă de la Sampo Group, ce activează în domeniul serviciilor financiare, pentru a prelua o participare de 19,9% din bancă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În luna mai, Geely Financials Denmark A/S, o filială a Zhejiang Geely Holding Group Co., Ltd, făcuse o ofertă pentru a cumpăra 30% din acțiunile Saxo. Geely Group a făcut o ofertă pentru cumpărarea mai multor acțiuni și astfel va deveni acționarul majoritar cu un total de 51,5%. TPG Capital și SinarMas au acceptat oferta din partea Geely și a Sampo Group și vor vinde 100% din acțiunile lor de 29,26% și, respectiv, 9,9%.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Participația co-fondatorului și CEO-ului Kim Fournais de 25,71% rămâne neschimbată.

EXCLUSIV BCR va merge la arbitraj internațional cu Fiscul, dacă nu-i sunt anulate impozitele suplimentare plătite CITEȘTE ȘI EXCLUSIV BCR va merge la arbitraj internațional cu Fiscul, dacă nu-i sunt anulate impozitele suplimentare plătite

Tranzacțiile așteaptă avizele legale, iar finalizarea lor este preconizată pe parcursul următoarelor șase luni.

Saxo Bank a prezentat în august rezultatele pentru prima jumătate a anului arătând o creștere de 45% a profiturilor în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. Depozitele colaterale ale clienților sunt la aproape 100 miliarde DKK (aprox. 13,5 miliarde euro).

Fondată în 1992, având sediul central la Copenhaga, Saxo Bank are peste 1.500 de angajați în centre financiare de pe întreg globul, inclusiv la Londra, Singapore, Paris, Zurich, Dubai și Tokio.

Zhejiang Geely Holding Group (Geely Holding) este un grup global din industria autovehiculelor, cu operațiuni ce se extind de la lanțul valoric în automobile, la cercetare, dezvoltare și design la producție, vânzări și service. Grupul cuprinde trei companii: Geely Auto Group, Volvo Car Group și Geely Commercial Vehicles Company. Mărcile includ Geely Auto, LYNK & CO, Volvo Car, Polestar, London Taxi Company, Yuan Cheng Auto, PROTON (49,9%) și Lotus Group (51%).

Sampo Group este un grup financiar nordic de top ce operează în domeniul asigurărilor de proprietate și de accident și în cel al asigurărilor de viață. Compania mamă Sampo plc este listată la Nasdaq Helsinki cu un capital de piață de 25 miliarde EUR. Filiala Sampo If P&C Insurance este cel mai mare asigurator de proprietate și de accidente din regiunea nordică, cu peste 3,7 milioane clienți în țările nordice și baltice. Mandatum Life este o companie de servicii financiare ce furnizează servicii de administrare a averilor, de remunerare și asigurări de risc personal către clienți privați și instituționali din Finlanda și țările baltice. Sampo plc este, de asemenea, cel mai mare acționar la Nordea Bank și Topdanmark, care sunt companiile asociate ale Sampo.

viewscnt
Afla mai multe despre
saxo bank
geely group
sampo plc