TBI Bank, prezentă în România, îl numește pe Andreas Down ca CIO pentru transformarea digitală a băncii

TBI Bank, prezentă în România, îl numește pe Andreas Down ca CIO pentru transformarea digitală a băncii

FOTO: Andreas Down

Profit.ro
Profit.ro
scris 3 oct 2017

Banca bulgară TBI Bank, prezentă în România, l-a numit pe Andreas Down, fost Chief Information Officer (CIO) al Fidor, una dintre cele mai inovatoare bănci fintech exclusiv digitale din lume, în postul de CIO, pentru a administra transformarea digitală a băncii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anterior, Andreas Down a lucrat și pentru alte bănci și companii de servicii financiare, precum Unicredit, Direkt Anlage Bank, HypoVereinsbank, Probank sau Direkt Anlage Bank.

“Clienții doresc să-și controleze cerințele financiare în orice moment, folosind orice dispozitiv, în timp ce utilizarea volumelor mari de date a schimbat modul în care le înțelegem și le anticipăm comportamentul. Transformarea digitală va ajuta TBI Bank să câștige dreptul de a se afla printre aplicațiile preferate din dispozitivele clienților. Sunt foarte încântat de șansa de a conduce acest proces”, a declarat Andreas Down.

Finanțele vor vinde românilor titluri de stat de câte 1 leu. Vor avea nevoie de cont la Trezorerie pentru a cumpăra CITEȘTE ȘI Finanțele vor vinde românilor titluri de stat de câte 1 leu. Vor avea nevoie de cont la Trezorerie pentru a cumpăra

TBI Bank face parte din grupul TBIF Financial Services, care include si companiile prezente pe piața din România, respectiv TBI Leasing IFN și TBI Credit IFN, fiind o bancă axată pe clienți retail și IMM-uri. Banca operează printr-o rețea de parteneri cu peste 5.000 de puncte de vânzare, având un total de 69 birouri în ambele țări și peste 1,4 milioane de clienți înregistrați.

În vara anului trecut, grupul financiar 4finance Holding, condus de fostul șef al Bancpost George Georgakopoulos, a cumpărat TBI Bank EAD, inclusiv sucursala din România. 4finance a plătit 69 milioane de euro pentru pachetul de 100% din acțiunile TBIF Financial Services, compania-mamă a TBI Bank, deținut de fondul olandez de investiții Kardan NV, la care se adaugă o sumă nespecificată care va fi achitată în baza unei evaluări a performanțelor băncii de la începutul acelui an.

TBIF Financial Services, o companie 4finance Group, cu sediul la Riga, Letonia, este prezentă în România din 2014, prin intermediul societății financiare nebancare Zaplo IFN. Grupul este deținut indirect de fondul Tirona Ltd., din Cipru, controlat de Vera Boiko (rudă a miliardarului rus Oleg Boiko).

TBI Bank EAD este o bancă de talie mică, activă în special pe segmentele de retail și IMM-uri. Cu active de 272 milioane de euro la finele lunii iunie 2016, TBI se situa atunci pe locul 22 în sistemul bancar din Bulgaria, care cuprinde 27 de bănci. Sucursala din România este a treia cea mai mică bancă locală în funcție de active, cu o cotă de piață de 0,13%.

viewscnt
Afla mai multe despre
tbi bank
andreas down