Secretarul Trezoreriei SUA: O neplată a datoriilor SUA ar putea declanșa o recesiune care ar distruge numeroase locuri de muncă și afaceri

Secretarul Trezoreriei SUA: O neplată a datoriilor SUA ar putea declanșa o recesiune care ar distruge numeroase locuri de muncă și afaceri
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mai 2023

Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, a avertizat că o neplată a datoriei guvernamentale ar lăsa probabil milioane de americani fără venituri, declanșând o posibilă recesiune care ar putea distruge multe locuri de muncă și afaceri americane, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Yellen a spus la o adunare a bancherilor comunitari că criza economică și financiară fără precedent va fi exacerbată de posibile perturbări ale operațiunilor guvernului federal, inclusiv controlul traficului aerian, aplicarea legii, securitatea frontierelor și apărarea națională și sistemele de telecomunicații, scrie News.ro.

GRAFICE Fuziunile și achizițiile de bănci în Europa Centrală și de Sud-Est frânează în T1. Banca Transilvania, printre cei mai activi cumpărători în ultimii 5 ani CITEȘTE ȘI GRAFICE Fuziunile și achizițiile de bănci în Europa Centrală și de Sud-Est frânează în T1. Banca Transilvania, printre cei mai activi cumpărători în ultimii 5 ani

Criza financiară care ar însoți-o ar putea multiplica severitatea recesiunii, a spus ea în remarcile pregătite pentru eveniment, adăugând: ”Este foarte posibil să vedem că o serie de piețe financiare se prăbușesc - cu panică la nivel mondial care ar declanșează apeluri în marjă, panică și vânzări de urgență ."

Yellen a declarat luni Congresului că Trezoreria se așteaptă să poată plăti facturile guvernului SUA doar până la 1 iunie, fără o creștere a limitei datoriilor, exercitând presiuni asupra republicanilor din Congres și Casei Albe, pentru a ajunge la un acord în zilele următoare.

Eșecul de a ajunge la un acord ar avea consecințe economice și financiare grave, a spus ea.

”Economia noastră s-ar afla dintr-o dată într-o furtună economică și financiară fără precedent”, a spus ea, adăugând că 66 de milioane de beneficiari ai asigurărilor sociale și milioane de veterani și familii de militari vor rămâne probabil neplătiți.

”Șocul rezultat asupra veniturilor ar putea duce la o recesiune care ar distruge multe locuri de muncă și afaceri americane”, a spus ea.

ANPC nu știe ce sunt anuitățile și de ce consumatorii iau credite în rate egale. Fără acestea nu s-ar califica la împrumuturi cu rate descrescătoare CITEȘTE ȘI ANPC nu știe ce sunt anuitățile și de ce consumatorii iau credite în rate egale. Fără acestea nu s-ar califica la împrumuturi cu rate descrescătoare

Yellen a spus că blocajul cu privire la limita datoriei federale conduce deja la creșterea costurilor de împrumut și amplifică povara datoriei țării și a îndemnat Congresul să evite ”politica celui de-al 11-lea ceas” folosită în privința plafonului datoriei în 2011, care a dus la prima retrogradare a ratingului de credit al SUA efectuată vreodată.

”Timpul se scurge. În fiecare zi în care Congresul nu acționează, întâmpinăm costuri economice crescute care ar putea încetini economia SUA. Economia SUA atârnă în balanță. Și mijloacele de trai a milioane de americani. Nu există timp de pierdut. Congresul ar trebui să abordeze limita datoriei cât mai curând posibil”, a spus Yellen în declarații adresate Independent Community Bankers of America.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
datorie
locuri de munca