Ședință “roșie”: Acțiunile americane și europene se prăbușesc

Ședință “roșie”: Acțiunile americane și europene se prăbușesc
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 28 oct 2020

Principalii indici bursieri de pe Wall Street au deschis în scădere puternică miercuri, în linie cu bursele europene, în contextul în care creșterea numărului de infecții cu noul coronavirus și perspectiva înăspririi restricțiilor de deplasare și activitate alimentează temerile privind impactul economic al pandemiei.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News
CITEȘTE ȘI Avantaj Client 8.087 euro TVA inclus pentru Sprinter 314 CDI Furgon, 11 mc, cu tracțiune față. Îndreaptă-te spre reușită!

Acțiunile americane și europene se prăbușesc în tranzacțiile de astăzi: indicele S&P 500 s-a depreciat cu aproape 3% în debutul sesiunii, cel mai abrupt declin zilnic de la începutul lunii septembrie, în timp ce indicele paneuropean Stoxx Europe 600 a coborât la minimul ultimelor cinci luni.

FOTO Oportunitate de investiție: OMV Petrom SA scoate la vânzare mai multe proprietăți de interes în București și în țară CITEȘTE ȘI FOTO Oportunitate de investiție: OMV Petrom SA scoate la vânzare mai multe proprietăți de interes în București și în țară

Numărul infecțiilor cu virusul care provoacă boala Covid-19 continuă să atingă niveluri record în SUA și Europa, mai multe țări europene anunțând noi restricții în ultimele zile.

Cum să profiți de prețurile speciale ale pachetelor de service BMW CITEȘTE ȘI Cum să profiți de prețurile speciale ale pachetelor de service BMW

În SUA, numărul cazurilor noi a atins un nivel record de peste 500.000 în ultima săptămână, potrivit New York Times. Publicația americană notează că recordul negativ a fost stabilit chiar în timp ce Casa Albă redacta un raport cu realizările președintelui Donald Trump în anticiparea unui al doilea mandat, “încheierea” pandemiei Covid-19 fiind trecută pe listă cu litere mari. 

Mazars lansează o nouă filozofie de brand CITEȘTE ȘI Mazars lansează o nouă filozofie de brand

Indicele S&P 500 era în scădere cu 2,77% în jurul orei 17:30 (ora României), Dow Jones Industrial Average (DJIA) cu 2,81%, iar Nasdaq Composite cu 2,78%.

Studiul EY ”Revenirea la muncă. Noile condiții”: 60% dintre angajatori consideră că afacerea lor se află într-o „mare dificultate” din cauza Covid-19 CITEȘTE ȘI Studiul EY ”Revenirea la muncă. Noile condiții”: 60% dintre angajatori consideră că afacerea lor se află într-o „mare dificultate” din cauza Covid-19

Principalii indici bursieri europeni consemnau deprecieri de peste 3% la ora menționată: - 3,3% pentru Stoxx Europe 600, -3,25% pentru FTSE 100 de la Londra, -3,97% pentru CAC 40 de la Paris și -4,45% pentru referința DAX de la Frankfurt.

Acțiunile companiilor germane s-au depreciat puternic după ce cancelarul german, Angela Merkel, a propus închiderea barurilor și restaurantelor pentru a încetini răspândirea virusului, scrie Bloomberg.

Activele de refugiu, precum obligațiunile, au crescut, iar indicele volatilității de pe Wall Street a atins cel mai ridicat nivel din luna iunie.

"Odată cu creșterea numărului de cazuri Covid, piețele se tem că factorii de decizie politică vor răspune cu un nou blocaj dur. Acțiunile care depin de revenirea la activitățile zilnice obișnuite sunt lovite puternic acum", a comentat Bill Callahan, strateg de investiții la Schroders.

Pe piața petrolului, cotațiile “aurului negru” au scăzut cu peste 5%, pe fondul îngrijorărilor privind scăderea cererii.

Ședință “roșie”: Acțiunile americane și europene se prăbușesc

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni americane
burse europene
coronavirus
noi restricti pandemie
covid-19