Și Piraeus reduce avansul la credite imobiliare, după ce l-a majorat ca efect al dării în plată

Și Piraeus reduce avansul la credite imobiliare, după ce l-a majorat ca efect al dării în plată
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 aug 2016

Piraeus Bank România, controlată de grupul elen Piraeus, acceptă un avans minim de 20% pentru credite ipotecare și de investiții imobiliare acordate în lei și de 30% pentru credite acordate în euro, după ce, în luna mai, după adoptarea Legii privind darea în plată, care permite clienților să renunțe la dreptul de proprietate asupra imobilului care constituie garanția creditului acordat în vederea stingerii datoriei către bancă, solicita un avans minim pentru creditele ipotecare în lei și euro de 30%, pentru o perioadă de acordare mai mică sau egală cu 15 ani, și de 40%, pentru credite acordate pe o perioadă mai mare de 15 ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Până la acel moment, banca practica un avans de 15%.

Piraeus Bank România, controlată de grupul elen Piraeus, este prezentă pe piața din România de 15 ani, deservind peste 300.000 de clienți.

Și Banca Comercială Română acceptă un avans care pleacă de la 25% pentru credite ipotecare, după cum a anunțat marți Profit.ro, dar numai pentru anumite orașe mari, după ce în luna mai mărise la 35% avansul minim la creditele ipotecare/imobiliare Casa Mea.

A dat în plată și e fericită: Am senzația că am câștigat la loto. Am câștigat 200.000 de franci! CITEȘTE ȘI A dat în plată și e fericită: Am senzația că am câștigat la loto. Am câștigat 200.000 de franci!

Acum, este acceptat un avans minim de 25%, pentru imobile situate în Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Constanța, Craiova, Brașov, Galați, Ploiești, Oradea, Brăila, Arad, Pitești, Sibiu, Bacău, Târgu Mureș, Baia Mare, Buzău, Botoșani, Satu Mare sau București.

Practic, avansul minim este cuprins între 25% și 35% din valoarea investiției, în funcție de localitatea în care este imobilul ipotecat.

viewscnt
Afla mai multe despre
bcr
avans
credit
casa